Surupăceanu vrea anchetă parlamentară pentru droguri uşoare

342
Deputatul de Gorj, Mugurel Surupăceanu, crede că anumite grupuri de interese din PD-L, din Guvernul Boc, sunt legate de afacerile cu droguri uşoare.

Pentru a se edifica în urma acestor acuzaţii grave făcute ieri, parlamentarul PSD, a anunţat că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivel de Parlament. Aceste declaraţii au stârnit deja reacţii şi polemici la nivel naţional.

Deputatul leagă aceste considerente de ordonanţa privind interzicerea plantelor şi produselor etnobotanice, care ar trebui distruse de proprietari, lăsând astfel loc de interpretări. Acesta a menţionat că drogurile uşoare nu vor fi distruse, dacă se aplică acest considerent legislativ. ,,Aceasta este adevărata motivaţie a guvernul Boc de a promova o asemenea OUG, după ce Parlamentul a votat Legea anti-drog. În lege nu era specificat acest ajutor de zece zile, cu ghilimele de rigoare, acordat comercianţilor de droguri pentru a-şi lichida stocurile. În schimb, în ordonanţa guvernului Boc există acest ajutor”, a spus Surupăceanu. ,,Avem de-a face cu implicarea a două dintre cele mai importante instituţii ale statului – Guvernul şi Preşedinţia – în favorizarea şi susţinerea consumului de droguri uşoare”, a completat Surupăceanu.
El a adăugat că, în aceste condiţii, există probabilitatea ca şi informaţiile potrivit cărora din afacerea cu droguri uşoare s-au finanţat cheltuielile de campanie ale lui Traian Băsescu şi ale PDL. Surupăceanu a solicitat instituţiilor statului să lămurească aceste acuze, el precizând că, în mod normal, Garda Financiară şi Poliţia ar fi trebui să se sesizeze imediat după emiterea OUG în scopul de a face controale inopinate la comercianţi, pentru a identifica stocurile de droguri uşoare, a le sigila şi a le distruge în laboratoare, sub controlul statului. Acesta a anunţat că vrea comisie de anchetă şi pentru asta va strânge semnături de la colegii lui.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here