Surupăceanu l-a învins pe Băsescu

408

surupelJudecătorii Sectorului 5 au respins ieri ca neîntemeiată acţiunea formulată de preşedintele Traian Băsescu prin care cerea daune morale deputatului Mugurel Surupăceanu pentru afirmaţiile făcute de acesta privind tolerarea de droguri uşoare. Decizia poate fi atacată cu apel, a precizat judecătorul care a pronunţat decizia.

După aflarea sentinţei, deputatul Mugurel Surupăceanu a afirmat că apreciază curajul pe care l-a avut judecătoarea, decizia demonstrând că mai există democraţie în România. ,,Sper că azi e începutul unei noi lupte împotriva drogurilor. Am reuşit să demonstrăm că putem să câştigăm o bătălie chiar şi cu preşedintele statului, care, din păcate, se află de cealaltă parte a baricadei în lupta împotriva drogurilor”, a declarat Mugurel Surupăceanu. El a mai spus referitor la arestările efectuate în cazul vameşilor din portul Constanţa că aceasta demonstrează că prin acea vamă se puteau aduce uşor o serie de substanţe interzise.

Sentinţă amânată cinci zile

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au amânat pe 25 mai pentru 30 mai pronunţarea în procesul în care preşedintele Traian Băsescu l-a acţionat în judecată pe deputatul Mugurel Surupăceanu pentru afirmaţiile acestuia privind încurajarea de către şeful statului a consumului de droguri. La termenul din 18 mai, Traian Băsescu şi Mugurel Surupăceanu au răspuns, pe rând, întrebărilor adresate prin intermediul instanţei şi au fost puse concluzii pe fond de către avocaţii celor doi. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus, la cererea lui Mugurel Surupăceanu, citarea preşedintelui Traian Băsescu în procesul în care acesta cere obligarea deputatului PSD la plata unor daune morale simbolice în valoare de un leu pentru declaraţiile legate de magazinele care comercializează produse etnobotanice.

Grupuri de interese

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, iniţiator al unei legi antidrog, anunţa, pe 14 februarie 2010, că a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa magazinelor care comercializează produse etnobotanice, sugerând că ar exista anumite grupuri de interese din PDL legate în mod direct de această afacere a drogurilor uşoare. Mugurel Surupăceanu a apreciat că prin emiterea ordonanţei de urgenţă privind interzicerea produselor etnobotanice, Guvernul Boc a dat posibilitatea comercianţilor de droguri uşoare să îşi vândă produsele rămase către populaţie sau traficanţii din piaţa neagră, sub forma lichidărilor de stocuri la preţuri foarte mici. El a susţinut că în unele cazuri preţul este de patru ori mai mic decât cel iniţial şi că acest lucru se face prin antedatarea facturilor de vânzare faţă de termenul de intrare în vigoare a OUG, în aşa fel încât să existe o aparentă formă de legalitate. Deputatul a subliniat că în legea pe care a iniţiat-o împreună cu alţi cinci parlamentari nu era specificat un interval de zece zile care să le permită comercianţilor să îşi lichideze stocurile, termen prevăzut însă de ordonanţă.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here