Surupăceanu despre pronunţarea în dosarul cu Băsescu: “Sper ca Justiţia să nu se lase influenţată de presiunile externe!”

241

surupelJudecătoria Sectorului 5 a amânat pentru 30 mai pronunţarea deciziei în procesul în care Şeful Statului, Traian Băsescu l-a acţionat în judecată pe deputatul PSD, Mugurel Surupăceanu, pentru declaraţii defăimătoare.

Pronunţarea ar fi trebuit să vină ieri, însă magistraţii au amânat luarea unui verdict pentru sfârşitul lunii mai. Mugurel Surupăceanu crede că Justiţia va pronunţa o sentinţă corectă, având în vedere probele din dosar, însă îi este teamă, în acelaşi timp şi de o influenţă venită din afara Justiţiei. Ieri, Judecătoria sectorului 5 trebuia să pronunţe verdictul în dosarul intentat de şeful Statului, Traian Băsescu deputatului Mugurel Surupăceanu. Judecătorii au decis să amâne pronunţarea pentru 30 mai. “”Magistraţii Judecătoriei Sector 5 au amânat veridictul în procesul meu cu Traian Băsescu, probabil din cauza complexităţii cauzei şi a numărului mare de documente pe care instanţa le are de studiat. Ca exemplu, numai concluziile depuse de avocatul meu însumează 10 pagini. Am încredere în Justiţie şi sper că nu se va lăsa influenţată de niciun fel de presiuni externe. Pe de altă parte, este important ca această dispută juridică pe care eu o am cu Traian Băsescu să fie un nou punct de start al luptei împotriva drogurilor. Numeroasele cazuri de intoxicare şi chiar decesul unor consumatori de astfel de plante ar fi trebuit să reprezinte un semnal de alarmă pentru Preşedinţie, Guvern şi pentru coaliţia majoritară din Parlament, care însă pâna acum, au refuzat să adopte măsurile de interzicere a comercializării etnobotanicelor”, a declarat deputatul PSD, Mugurel Surupăceanu.

Faţă-n faţă!

Pe 18 mai, cei doi Băsescu şi Surupăceanu, s-au întâlnit la instanţă, răspunzând întebărilor venite din partea judecătorilor. Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Surupăceanu la 31 martie 2010, la Judecătoria Sectorului 5, cerând instanţei să îl oblige pe parlamentar să îi plătească daune morale simbolice, pentru afirmaţiile făcute de acesta în legătură cu interesul PDL şi al Administraţiei Prezidenţiale în privinţa susţinerii şi favorizării consumului drogurilor uşoare.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here