Surupăceanu crede că PSD trebuie să rupă orice relaţie cu Băsescu

218
Surupaceanu_MugurelDeputatul Mugurel Surupăceanu, vicelider al grupului parlamentar al PSD la Camera Deputaţilor, solicită partidului să întrerupă orice relaţie instituţională cu actualul preşedinte Traian Băsescu. Acesta a precizat într-o declaraţie de presă că, în opinia sa, şeful statului a încălcat Constituţia prin felul în care a numit ca interimar un ministru de interne, care este şi vicepremier. Surupăceanu susţine că numirea unui nou ministru după revocare trebuia făcută cu aprobarea Parlamentului, acesta spunând că o astfel de prevedere este reglementată de Constituţie.

Deputatul afirmă că, în aceste condiţii, Băsescu “a croit drum unui executiv ilegal”, care să îl susţină în alegeri. Viceliderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor consideră că, în opinia sa, pentru social-democraţi ar fi cel mai bine în momentul de faţă să întrerupă orice relaţie instituţională cu Traian Băsescu “până când acesta va lua decizia să citească, să respecte şi să-şi însuşească spiritul şi litera Constituţiei”.

Mugurel Surupăceanu este deputat la primul mandat, el făcând în acest an mai multe declaraţii împotriva lui Traian Băsescu. Deputatul l-a acuzat pe preşedinte chiar că ar fi instrumentat împotriva sa un dosar penal, el fiind trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie într-un caz care vizează un presupus prejudiciu la Complexul Energetic Turceni de circa 800.000 de lei, ancheta fiind demarată anul trecut şi finalizată în primăvară.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here