Surupăceanu – supărat pe instituţiile statului

920
Surupaceanu_MugurelDeputatul PSD Mugurel Surupăceanu acuză instituţiile statului că nu au luat suficiente măsuri pentru a preveni fraudarea alegerilor. Acesta a declarat într-o emisiune televizată că el personal a sunat la 112 pe parcursul zilei de duminică pentru a sesiza Poliţia despre faptul că unii primari stau în faţa secţiilor de votare şi îndeamnă alegătorii să voteze cu Traian Băsescu. Parlamentarul PSD spune că instituţiile statului au acţionat cu lentoare şi nu au prevenit nici turismul electoral, spunând că partidul său poate prezenta dovezi în acest sens.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a făcut un bilanţ al activităţii din 6 decembrie, bilanţ în care se arată că din cele 89 de sesizări, aproape toate nu au avut suport real. Patru gorjeni au fost amendaţi cu câte 1000 de lei pentru că şi-au fotografiat buletinele de vot, un altul fiind sancţionat pentru că a venit la vot cu două cărţi de identitate, una dintre ele fiind declarată pierdută. Un alt alegător s-a ales cu dosar penal pentru că a folosit o carte de identitate nulă, pe care o declarase pierdută de aproape 10 ani.
Peste 1500 de şoferi au fost traşi pe dreapta în cele aproape 30 de filtre făcute pentru prevenirea turismului electoral, 326 dintre aceştia fiind amendaţi, dar pentru diferite abateri de la legislaţia rutieră, nu de la cea electorală. Valoarea amenzilor ajunge la peste 72.000 de lei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here