SURSE: Directorat, ,,DIN UMBRĂ”, la CEO! Iordache: Managementul este unul dintre cele mai proaste din istoria CEO și înseamnă că trebuie alți oameni

2351

Schimbarea echipei de conducere a Complexului Energetic Oltenia e tema preferată de unii politicieni gorjeni, dar și de personaje interesate de funcții în cadrul companiei energetice. Dacă termenele în care urmau să fie schimbați Boza & co. au fost ba de săptămâni, ba de zile, acum se vorbește deja de ore, până la înlocuirea Directoratului CEO. Unii își freacă mâinile, alții, din contră, invocă zicala: ,,Schimbarea șefilor, bucuria nebunilor!”, iar în spațiul public circulă tot felul de formule ale noii echipe și tot atâtea scenarii de cum se așteaptă un semnal de la Ministerul Energiei pentru ca, la proxima întâlnire, supraveghetorii să revoce întreg directoratul.

De la începutul acestei săptămâni, au apărut unele speculații cu privire la faptul că șefii filialelor Gorj și Dolj ale ALDE, Ion Iordache și Ion Cupă, ar fi agreat, de comun acord, lista cu noii șefi ai CEO, iar propunerea a fost înaintată conducerii centrale a partidului și ministrului Energiei.
Practic, ar fi vorba despre un Directorat ,,din umbră”, pregătit, în orice clipă să fie instalat la conducerea CEO.
Ion Iordache, președintele ALDE Gorj, a declarat că e pentru prima oară când aude această variantă, iar semnalul de alarmă pe care l-a tras, zilele trecute, când a afirmat că instalațiile și cazanele de la termocentrala de la Turceni sunt ”gata să bubuie”, a avut menirea de a atrage atenția asupra unor lucruri, în contextul în care salariaților companiei le-a fost interzis să vorbească.
,,Acum aud prima oară. Nu ne interesează pe noi așa ceva. Noi doar am tras un semnal de alarmă pentru că știm ce decizii s-au luat la nivelul CEO, adică în sensul de a închide gura oamenilor care lucrează acolo și să nu aibă voie să vorbească cu presa și să comunice problemele de acolo, eu le-am aflat și m-am simțit dator să le aduc la cunoștință opiniei publice. Cu privire la managementul companiei, trebuie să-și ducă până la capăt misiunea pe care o au, știu că sunt într-un declin permanent și sper să înțeleagă toată lumea. Am văzut că după ce am tras semnalul de alarmă, zilele trecute, a fost mai mult interes legat de modul în care funcționează CEO și ce se întâmplă în companie. Au fost trimiși oameni pe teren să verifice calitatea cărbunelui și a instalațiilor”, a spus Iordache.
Totuși, liderul ALDE a afirmat că trebuie alți oameni la conducerea CEO și a acuzat, din nou, managementul companiei energetice.
,,Susțin în continuare că managementul este unul dintre cele mai proaste din istoria CEO și concluziile le putem trage cu toții, înseamnă că trebuie alți oameni. Au avut suficient timp să găsească soluții, nu le-au găsit, atunci trebuie alți oameni, din punctul meu de vedere”, a conchis Iordache.

Iată lista!
Potrivit unor surse, liderii politici Iordache și Cupă ar fi convenit ca președinte al Directoratului să fie susținut Ionel Ilie, actualul șef al SE Turceni, iar din forul de conducere să facă parte Cosmin Trufelea, pe probleme de minerit, având în vedere că a deținut poziții importante în companie pe segmentul minier, acesta fiind și membru al ALDE. Un alt membru al Directoratului ,,din umbră” este Daniel Pităroiu, fost director financiar-contabil, acesta fiind și domeniul de responsabilitate, în cazul în care lucrurile s-ar concretiza și ar ajunge, din nou, în echipa de conducere a companiei. Un alt component al echipei de conducere susținută politic ar fi Cătălin Stănculescu, actualul director al Direcției Energie a CEO, cunoscut fiind faptul că soția acestuia este președinte al ALDE Craiova și face parte din echipa lui Ion Cupă.
Singurul membru al Directoratului care rămâne pe poziție ar fi Dan Vasile, care în ultima vreme cam face opinie separată în organismul de conducere al CEO, fiind de notorietate faptul că acesta se bucură de susținerea PSD și a Olguței Vasilescu.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here