Surprize-Surprize, pe final de campanie! – Candidaţii liberali îşi zburlesc PeNeLe

278

deschiderePartidul Naţional Liberal, filiala Gorj, este, în aceste zile, ca o sobă încinsă la maxim. Şi asta deoarece, în plină campanie electorală pentru preşedinţia organizaţiei, voturile delegaţilor sunt negociate, discutate şi pasate de la un candidat la altul mai ceva ca nişte mingi de ping-pong, pe o masă de joc invizibilă.

Trei candidaţi îşi împărţeau până acum aceste voturi, dar, de două zile, a mai întrat în joc încă un aspirant la funcţia supremă din organizaţie. Este vorba despre Dumitru Modrea, viceprimarul comunei Turcineşti, care şi-a început deja campania în Gorj rupând voturi atât de la Dian Popescu cât şi de la Radu Angheloiu şi Ion Navlea.

Schimbări importante pe scena politică liberală a judeţului Gorj. Asta după ce în ultimele zile, la două săptămâni însă de alegerile din septembrie, postul lăsat vacant de Dan Ilie Morega pare tot mai atractiv pentru cei lăsaţi în urmă de către deputat. Candidatul Ion Navlea, cel susţinut de Morega, pare acum singur în lupta pentru şefia PNL Gorj, fiind părăsit de o parte dintre vechii combatanţii, asta şi după ce inclusiv fostul lider al organizaţiei s-a debarasat public de consilierul local. Navlea pare însă tot mai aproape de Radu Angheloiu, deşi nu toţi oamenii săi văd cu ochi buni alegerea făcută de acesta. Dian Popescu în schimb, primul intrat oficial în cursa pentru PNL, reputează victorii, părând că ar fi reuşind chiar să îl atragă pe Gheorghe Orzan de partea sa, deşi acesta are deocamdată o poziţie, spune el, neschimbată. Dian Popescu se bucură de sprijinul unor primari liberali şi bate tare spre ,,poarta” partidului. Radu Angheloiu, cel care părea detaşat câştigător al cursei pentru şefia PNL, are parte acum de o lovitură sub centură, adică cea care pare că i s-a dat de Gheorghe Orzan, liberalul participant miercuri seara la întrunirea lui Dian Popescu de la Câlnic. Cum echipa de conducere a PNL Gorj se stabileşte prin vot acesta a mai avut însă şi o întrunire ieri cu ultimul candidat intrat în cursa pentru şefia PNL Gorj, Dumitru Modrea.

,,Eu sunt un liberal, liber”

Liberalul Gheorghe Orzan şi-a explicat însă, fără ocolişuri, prezenţa la întrunirea de la Cîlnic, menţionând în schimb că nu i-ar fi promis un sprijin lui Dian Popescu. ,,Eu sunt un liberal, liber. Deocamdată nu mi-am schimbat opţiunea de vot dar trebuie să mă gândesc şi la mine. La alegerile de pe 4 septembrie nu iese candidatul pentru preşedinţie şi echipa sa, ci doar candidatul. Biroul este votat iar eu voi candida singur pentru o funcţie aici. Să nu uităm că mă bucur şi eu de nişte voturi importante dar trebuie să mă gândesc şi la mine. (..)Am făcut puţină ceaţă în PNL Gorj dar puţină sare şi piper nu strică”, a declarat, zâmbind, Gheorghe Orzan. La începutul campaniei electorale din PNL Gorj, Gheorghe Orzan, şi-a anunţat sprijinul pentru Radu Angheloiu. A susţinut atunci că este prieten cu acesta de mulţi ani şi că permanent s-au susţinut amândoi. Orzan a fost unul dintre principalii combatanţi ai lui Morega din PNL Gorj. El a anunţat acum că nu s-a răzgândit şi chiar nu intenţionează să mai candideze pentru şefia PNL Gorj.

Angheloiu nu este însă dezamăgit de gestul lui Orzan şi spune că lucrurile în privinţa susţinătorului său se vor clarifica curând.

Modrea, candidat-surpriză

Viceprimarul comunei Turcineşti, liberalul Dumitru Modrea, s-a hotărât să candideze şi el pentru şefia PNL Gorj. Deja de miercuri acesta şi-a început campania electorală şi judeţ fiind susţinut de aproape de liberalul Ion Răuţ, care se ocupă de convingerea delegaţilor la Conferinţa Judeţeană să îi ofere voturile lui Modrea. ,,Candidatura lui Modrea vine pe un teren gol lăsat de ceilalţi candidaţi de până acum care s-au ciondănit nu au dezbătut idei şi nu au oferit soluţii pentru viitorul PNL, şi era firesc ca acest gol să fie umplut de cineva. Nu pot spune că de astăzi Modrea şi face acest lucru dar, de astăzi (n.r. de joi) se înscrie în cursă. Se umple astfel golul lăsat de ceilalţi candidaţi care nu au reuşit să convingă”, a declarat Răuţ. Prima întâlnire a avut loc deja la Mătăsari, iar Răuţ susţine că Modrea are deja un număr semnificativ de susţinători. Liberalul îşi va depune candidatura oficial pe data de 30 august, cu doar câteva zile înainte de scrutinul în urma căruia PNL Gorj îşi va alege noul preşedinte. În cursă sunt acum oficial trei candidaţi, Modrea urmând să fie al patrulea.

Se rup voturi

,,Aritmetica voturilor va suferi o deplasare extrem de serioasă, mutaţii foarte importante. Asta deoarece orice vot care va trece în contul lui Modrea va însemna o recuperare de două voturi faţă de alt contracandidat de la care pleacă acel vot. Faptul că Modrea intră ceva mai târziu în campania electorală vor determina o dinamică a câştigării voturilor de către acesta foarte importantă, cu un ascendent rapid pentru că mai sunt doar 10-15 zile active de campanie. Dar cum apreciez eu potenţialul de campanie a lui Modrea se vor aduna peste 100 de voturi într-un timp destul de scurt”, explică Ion Răuţ felul în care vede el că ultimul intrat în cursă are şanse de câştig. ,,Alături de Modrea există o echipă de campanie, şi vreau să disting între ceea ce înseamnă echipă de campanie şi echipă de conducere de după alegeri. El nu va propune o astfel de echipă deoarece Modrea va lucra cu echipa PNL ce va rezulta din conferinţa judeţeană. Echipa de campanie este împărţită, eu mă ocup de elemente de natură strategică, de chestiuni de resurse umane care ne trebuie acum şi de aspecte de organizare de campanie”, a completat Răuţ. ,,Modea va rupe voturi de la toţi candidaţii pentru că este o schimbare a mesei de lucru sunt alte date ale problemei”, a conchis Răuţ care susţine că ultimul candidat nu a stabili cui va da voturile într-un eventual tur doi Angheloiu-Dian Popescu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here