“Surprize-surprize” în automatele de bilete ale Transloc

114

vasile caileanUn număr de 16 automate de bilete se regăsesc pe raza municipiului Târgu-Jiu special montate pentru cetăţenii care folosesc transportul în comun cu societatea Transloc.

Din păcate, semnele de necivilizaţie sunt la tot pasul din partea unor cetăţeni care n-au cei 7 ani de acasă. Angajaţilor Transloc nu le-a fost mare uimirea să constate că unii călători introduceau în loc de bancnote obiecte intime, chibrituri sau chiar bilete de tren. Totodată, conducerea societăţii a găsit automatele în condiţii precare, deoarece cetăţenii supăraţi se răzbunau pe acestea lovindu-le cu picioarele. Singura bucurie din ultima vreme a Translocului este aceea că veniturile societăţii au crescut în medie cu 21% şi asta de când s-a introdus câte un organ de control pe fiecare mijloc de transport. „Am descoperit astfel că, unele persoane, chiar dacă îşi achiziţionau bilete, nu le şi compostau”, a declarat Vasile Căilean, directorul Transloc SA.

Pensionarii, la apel!
Conducerea Transloc a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că începând cu 1 decembrie a.c., pensionarii se pot prezenta la ghişeele Transloc pentru a-şi ridica abonamentele sau legitimaţiile de călătorie pe anul 2010. Acestea au acelaşi regim ca şi cele pentru 2009, la fel ca şi pensionarii care utilizează transportul în comun cu mijloacele Transloc, şi pentru care regimul de călătorie a rămas acelaşi, nefiind afectaţi de situaţia din ţară a societăţilor de transport în comun judeţene, interjudeţene şi naţionale.
De mâine, Transloc SA va începe eliberarea noilor abonamente cu număr nelimitat de călătorii pe toate traseele din municipiul Târgu-Jiu, situaţie pe care v-am relatat-o în numărul de ieri al cotidianului. „Dorim să anunţăm faptul că dacă se dau în folosinţă aceste noi tipuri de abonamente, cele vechi nu se vor anula, iar călătorii por alege tipul de abonament Transloc preferat”, a completat Căilean. Acesta a adăugat şi cât de util este un abonament, în condiţiile în care cumpărarea unui bilet pentru o singură călătorie valorează 1,5 lei. „Eliberarea abonamentelor este o facilitate pentru călătorii noştri. De exemplu, cei care au un abonament de 50 lei pentru adulţi pe un singur traseu, călătoria este de 80 de bani, iar pentru studenţi şi elevi costă 48 de bani”.
Societatea de transport în comun de pe raza municipiului Târgu-Jiu, Transloc SA, are, în prezent, în dotare 17 troleibuze şi 22 de autobuze.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here