Surprize și cadouri pentru copiii din centrele DGASPC Gorj

1230

Ziua Internațională a Copilului – 1 Iunie – este sărbătorită cum se cuvine la nivelul serviciilor sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Pentru toți copiii din sistemul de protecție sunt pregătite cadouri și surprize, sărbătoriții având parte de activități recreative, special gândite și concepute pentru a le face din această zi una de neuitat.

 „1 iunie este ziua în care noi, adulții, încercăm încă o dată să conștientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie prioritar și că toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția noastră zi de zi. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului  Gorj, prin serviciile sociale subordonate, organizează o serie de activități și manifestări cultural-artistice și recreative, care contribuie la dezvoltarea aptitudinilor creative și sportive, creșterea stimei de sine și îmbunătățirea relațiilor sociale, precum și la cunoașterea drepturilor copilului și educarea gustului estetic și competitiv”, anunță DGASPC Gorj.

Ateliere de creație, jocuri sportive și petreceri
Programul activităților de 1 iunie debutează, la unele servicii sociale, încă din data de 30 mai, prelungindu-se până pe data de 2 iunie, inclusiv. În această perioadă, copiii participă la ateliere de creație (desen, pictură, origami), dar și la diverse activități sportive, cum ar fi: tenis de masă, baschet, popice și șotron. Nu lipsesc jocurile cu baloane, puzzle sau desene pe asfalt.
Fiind o zi de sărbătoare, copiii au parte de petreceri, cu muzică, dans și voie bună, dar și cu preparate culinare pe măsură. Și, pentru că este ziua lor, copiii vor primi și cadouri, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, cu sprijinul Asociației „Inimi de Gorjeni”, oferind daruri consistente fiecărui copil din sistemul de protecție al DGASPC Gorj, inclusiv celor aflați la asistenții maternali profesioniști.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here