Surpriza PANNDUR-ului pentru un mare actor şi poet

125

raport2850Din preaplinul sufletului său, actorul şi poetul delicat George Drăghescu a dat lumii gorjeneşti şi chiar lumii literar-culturale româneşti o bijuterie de minirevistă lunară botezată CEAŞCA DE CAFEA. Un fel de omoloagă, peste timp, şi păstrând proporţiile a celebrelor Bilete de papagal, croită de Marele Meşter al Cuvintelor potrivite – Tudor Arghezi.

Mai are sub tipar antologia ACTORI PROZATORI, din care nu va lipsi, evident, ministrul Culturii – Mircea Diaconu. Actor, regizor şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. Asta după ce mai editase o altă antologie – “Un actor, o poezie”, pe care i-a şi dăruit-o Domnului ministru al Culturii la recenta sa vizită în Gorj, când a fost şi premiat de către colegii de breaslă, cu prilejul Zilelor Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” Târgu Jiu. Am scris aceste micuţe rânduleţe ca un preambul la gestul mărinimos, inspirat şi surprinzător al epigramistului, poetului şi artistului total Col(r) Marinică Dobreanu, alias PANN-DURU(Ion Predoşanu)

diploma ceascaPrima Academie din Gorj îşi premiază singurul membru

Academia “Ceaşca de cafea” şi-a sărbătorit azi, 16 mai, împlinirea de către fondatorul publicaţiei “Ceaşca de cafea” a vârstei – predestinate la beutură – de patruşpatru de ani.

Cu această ocazie s-a lansat “Ceaşca de cafea” nr. 101 plus, s-au citit poeme, mai bine zis un rondel comis “pe genunchi” de Marinică Pannduru:

Rondel

Lui George Drăghescu

La patruş’patru de ani

Faci ani patruzeci şi patru

Deci paharul îl ridic,

Că nu vreau ziua să-ţi stric

Să ajungi la psihiatru.

O să zici că-s idolatru,

Dar te superi pe nimic,

Faci ani patruzeci şi patru

Deci paharul îl ridic.

Deşi pari un mucenic,

Un vinuţ să dai la teatru,

Dar nu un pahar d’ăl mic,

Că sunt mulţi în amfiteatru,

Ci vreo… patruzeci şi patru.

Marinică Pannduru

şi s-au înmânat diplome, adică o DIPLOMĂ ANIVERSARĂ lui George DRĂGHESCU cu ocazia zilei de naştere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here