Supraveghetor CEO, fapte în cazierul fiscal! Secretarul de stat Nițulescu, respins de ONRC să ocupe postul din CS

1144
  • Liderul Cartel-Alfa, Alin Munteanu: ”Îi  solicit ministrului să-l demită!Și din CS și de la minister! Oamenii ăștia sug banii CEO și pe partea cealaltă îl închid! Unde am ajuns? Să-l demită din toate funcțiile!”, a declarat liderul sindical.

Este vorba despre membrul din CS al CEO, Pavel Casian Nițulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, căruia Oficiul Național al Registrului, care aparține de Ministerul Justiției, îi respinge, în data de 22 septembrie 2023, numirea cestuia în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

ONRC a răspuns, astfel, cererii de înregistrare la Registrul Comerțului formulată de Ion Bălășoiu – membru al Directoratului CEO, ”.privind înscriere mențiuni, referitoare la numire persoane împuternicite”. ONRC își motivează decizia, arătând că Pavel Cristian Nițulescu are fapte înscrise în cazierul fiscal și, prin urmare, nu poate ocupa o funcție în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

În cazierul fiscal sunt cuprinse fapte care încalcă legile fiscale și care sunt pedepsite cu amenzi sau închisoare, după caz.

Pavel Casian Nițulescu, actualmente membru în CS al CEO este cel pe care ministrul Energiei Sebastian Burduja l-a însărcinat să se asigure că sunt închise la timp capacitățile de cărbune. Și, paradoxal, este cel care a fost numit, tot de ministru,  să conducă și renumitul ”grup de lucru” format pentru a duce la așa-zisa ”renegociere la Bruxelles” a închiderii CEO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here