Suprataxe pentru călătorii frauduloşi

396
Posturile de Poliţie TF de pe raza judeţului Gorj alături de Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi au acţionat în ultima perioadă pentru combaterea şi prevenirea călătoriei frauduloase, prevenirea cerşetoriei, identificarea persoanelor care comit acte de violenţă, menţinerea unui climat de linişte şi ordine în staţiile CFR şi pe trenurile de călători.

Astfel, au fost supravegheate 16 trenuri de persoane intra şi interjudeţene, 14 halte şi staţii de cale ferată, iar de la 39 de călători frauduloşi au fost încasate suprataxe în valoare de 222 lei. Altor 11 persoane le-au fost aplicate amenzi în valoare totală de 850 lei pentru încălcarea normelor de convieţuire socială şi liniştii publice şi a transporturilor pe calea ferată.

Totodată, un număr de 38 de persoane care nu şi-au putut justifica prezenţa în staţiile CF au fost legitimate, neavând bilete de călătorie, iar una dintre acestea a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.
În urma patrulelor, un constănţean în vârstă de 23 de ani, care se afla pe un tren de marfă platformă în triajul Staţiei CF Târgu-Jiu, a fost somat de către poliţişti pentru a părăsi zona de siguranţă feroviară. Deoarece nu a dat curs somaţiei, poliţiştii l-au imobilizat pe individ şi l-au condus la sediul Postului de Poliţie TF Târgu-Jiu. Pentru Gheorghe O. din Cernavodă s-au întocmit acte premergătoare pentru pătrundere fără drept în zona de siguranţă feroviară, cât şi pentru refuzul de a o părăsi.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here