SUPERCOM a renunțat! Un nou operator de salubritate în Gorj

1092

Firma SUPECOM a plecat din Gorj, renunțând la contractul încheiat cu 35 de primării din județ. Începând de luni, noul operator de salubritate este S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L., din Drobeta Turnu Severin. Taxa de salubrizare rămâne neschimbată, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare „ADIS” Gorj.

Firma SUPERCOM din București a plecat din Gorj, după ce primarii au refuzat scumpirea tarifului la gunoi. Asta după ce groapa de gunoi din Târgu-Jiu a fost închisă, iar deșeurile au fost transportate la Mehedinți, costurile fiind însă mult mai mari.
Începând de luni, 14 iunie, un nou operator de salubritate prestează serviciul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor municipale de pe raza a 35 de comune membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare „ADIS” Gorj, dar și a orașului Rovinari.
„În urma notificării transmise de către operatorul S.C. Supercom S.A., conducerea ADIS Gorj, mandatată de către Adunarea Generală a asociației, dar și de către Consiliul Director, a cerut oferte de la mai mulți operatori de salubrizare din România, printre care S.C. Brai Cata S.R.L., S.C. Iridex Group Salubrizare S.R.L și S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L. În urma analizei ofertelor primite, firma S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L. va asigura prestarea serviciului de salubrizare, până la finalizarea procedurii de licitație organizată de către ADIS Gorj”, a anunțat Dorin Tașcău, președintele ADIS Gorj.

Tarife neschimbate
Taxa de salubrizare de 16 lei pe lună/gospodărie cu TVA, pe care o plăteau gorjenii până în prezent, va rămâne neschimbată, indiferent dacă depozitul de la Târgu-Jiu se va deschide sau nu.
Mai mult, în perioada imediat următoare, firma S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L. va aduce 3.000 de pubele de 120 de litri, după ce fostul operator și le va ridica.
În același timp, programul început pentru colectarea separată a deșeurilor municipale va continua și cu noul operator, acest lucru efectuându-se pe două fracții, și anume: umed și uscat.
Totodată, prin asigurarea continuității acestui serviciu se vor păstra și locurile de muncă, fiind vorba despre aproximativ 60 de oameni, aceștia putând fi preluați de către noul operator.
„Asigurăm cetățenii localităților care fac parte din ADIS Gorj că suntem preocupați în continuare de asigurarea unor servicii corecte și pe această cale ne cerem scuze pentru eventualele disfuncționalități inerente în astfel de situații”, a mai precizat Dorin Tașcău, președintele ADIS Gorj.
Contractul cu firma din Severin este încheiat pe perioadă determinată. BCA VIO SERVICE este o companie cu capital integral privat, românesc, înființată la sfârșitul anului 2009.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here