Super Mergea!

223
during day one of the Barclays ATP World Tour Finals at O2 Arena on November 15, 2015 in London, England.

Turneul Campionilor de la Londra a început cum nu se poate mai bine pentru români. Gorjeanul Florin Mergea, alături de indianul Rohan Bopanna, le-a arătat din nou fraților Bryan cum este să piardă, iar ieri și Horia Tecău a intrat în competiție cu un succes.

Debutant în acest turneu, plecând cu șansa a 8-a, Florin Mergea a adus o mare bucurie iubitorilor tenisului din România reuşind o victorie cu adevărat imensă în fața principalilor favoriți ai competiției, frații Bryan văzându-se învinși cu 6-4, 6-3.
Deși venea după o accidentare ce l-a făcut ca săptămâni bune să nu pună mâna pe rachetă, Florin Mergea a făcut un meci fantastic, la fel ca și partenerul său, Rohan Bopanna, iar acum, după acest succes, șansele de calificare în semifinale au crescut considerabil.
Tenismenul gorjean spune că returul a fost un punct forte de care echipa sa a profitat, dar și că încrederea în propriile forțe i-a ajutat mult în acest meci: “Cred că am returnat cu adevărat bine, acesta a fost unul dintre punctele noastre puternice. Ne cunoaștem deja de foarte mulți ani, știam că avem armele pentru a ne lupta cu cei mai buni din lume. Desigur, e mai ușor să-i învingi într-un meci înainte de acest turneu, dar am știut ce avem nevoie ca să-i batem, am crezut în punctele noastre forte și am vrut să câștigăm”, a declarat Florin Mergea, analizând disputa cu frații Bryan.

Pas cu pas
Florin Mergea mărturisește că este greu să îţi faci planuri înainte de un astfel de turneu, dar crede că orice este posibil între aceste perechi, cele mai bune din lume în acest moment: “Toată lumea joacă bine aici. Sunt cele mai bune perechi din lume și cred că oricare dintre cele opt perechi poate câștiga turneul. Noi vrem să o luăm pas cu pas așa că în această seară vrem să ne bucurăm de acest succes, pentru că, sincer, e ceva ce ți se întâmplă o dată în viață. Iar mâine avem o nouă în zi în care să ne pregătim pentru următorul meci”, a mai spus Florin Mergea.

Joacă astăzi pentru semifinale
Dublul Mergea/Bopanna continuă Turneul Campionilor cu un meci care le poate aduce calificarea în semifinalele competiției. Aceștia vor evolua în această după-amiază, cu începere de la ora 14.00, în compania perechii Murray/Peers, grup care s-a impus și el în partida de debut la acest turneu. Cu două victorii obținute în primele două partide, Mergea și Bopanna cu greu ar mai putea pierde biletele pentru semifinale, ceea ce ar însemna o performanță fantastică pentru cei doi tenismeni, aflați la prima participare la turneul celor mai bune opt perechi din tenisul masculin.

Tecău, start perfect
Nici Horia Tecău nu a făcut de râs tenisul românesc, din contră, perechea Tecău/Rojer a trecut lejer de primul meci obținând un succes în două seturi în fața perechii Matkovski/Zimonjic, scor 6-2, 6-4. Acest succes clar le dă aripi celor doi către semifinale, Tecău/Rojer fiind favoriții numărul 2 ai Turneului Campionilor de la Londra.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here