Sunt unghiile false periculoase?

713
unghii falseToate femeile îşi doresc măcar în anumite momente o manichiură superbă, cu unghii lungi şi lac intact. Pentru că nu toate avem norocul să o şi deţinem, trebuie să recurgem la unghii false. Unghiile false sunt frumoase, dar şi periculoase. În primul rând, trebuie să ştii că există două sisteme diferite de unghii false: capsulele şi cele sculptate sau modelate. Capsulele din plastic se prezintă sub forma unui mulaj care reproduce unghia. O aplicăm lipind-o cu un lipici special şi apoi îi dăm forma dorită. Unghiile sculptate sunt realizate prin folosirea unui material asemănător răşinii, care se mulează pe unghia naturală cu ajutorul unui şablon.

Răşina acrilică este obţinută prin amestecul unei pudre şi a unui lichid care permite confecţionarea pastei ce serveşte la sculptarea unghiei false.

Anumiţi manichiurişti experţi pilesc delicat suprafaţa unghiei naturale, dar alţii o subţiază prea mult. Anumite centre folosesc chiar pile electrice care produc adevărate dezastre. Aşa se explică faptul că persoanele care îşi pun frecvent unghii false nu mai pot sta fără ele. Nu pentru că ar avea unghii urâte, ci pentru că ele s-au deteriorat în timp.
Dacă unghiile sunt pilite şi devin foarte subţiri, substanţele toxice pătrund şi în piele. Unghiile false pot duce la complicaţii. Răşina acrilică poate provoca iritaţii şi eczeme ale pielii din vecinătatea unghiei. În unele cazuri apar iritaţii şi la distanţă, cauzate de atingerea zonei cu unghiile. Pot apărea eczeme la nivelul pleoapelor, pe faţă sau pe gât.
Unghiile false favorizează exfolierea celor naturale pentru că acrilul atacă pielea de sub unghie, iar unghia naturală se albeşte. De asemenea, ea se poate îngălbeni sau învineţi din cauza unei infecţii bacteriene. Printre altele, exfolierea unghiilor naturale este favorizată de lungimea lor, determinându-ne să le folosim şi să ne servim de ele ca de nişte instrumente; deschidem sticle, îndepărtăm impurităţi. Şi spălatul vaselor este o problemă pentru unghii. De regulă, cu cât unghia este mai lungă, cu atât este mai fragilă. Trebuie să eviţi să porţi unghii false chiar şi temporar, dar dacă ţi le doreşti, optează pentru capsule pentru că sunt mai puţin periculoase. Mergi la cabinete specializate pentru a profita de experienţa manichiuriştilor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.