,,Suflet pentru suflet” – SNAC

2310

Campania socială “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, proiect realizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Novaci și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu, s-a desfășurat în perioada 20-24 noiembrie 2023, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu Jiu.
Acțiunea de voluntariat “Cămara mea e și a ta”, din cadrul proiectului județean “Suflet pentru suflet”, a avut ca scop strângerea de legume, fructe şi alimente de către voluntarii implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, şi donarea lor către familiile aflate în dificultate sau unor instituții sociale. Acestă campanie s-a desfășurat cu rolul de a sensibiliza preșcolarii și elevii, din unităţile de învăţământ partenere, cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii instituționalizați, precum și promovarea acţiunilor de voluntariat.
,,Voluntarii S.N.A.C s-au mobilizat exemplar, îndrumați de doamnele educatoare de la grupă și de profesori au reușit să înveţe să se implice, să dăruiască și să respecte. Aceștia și-au unit forțele pentru a îmbunătăți situația unor copii cu probleme sociale din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu.
Uneori, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să oferim puțin din puținul nostru pentru a-i face și pe alții să zâmbească”, a declarat coordonatorul SNAC de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu Jiu, prof. Popescu Ramona-Ștefania.
SNAC este o Asociație națională ce dezvoltă și promovează activitățile de voluntariat realizate de către preșcolari, elevi și cadre didactice, în comunitățile locale din România, pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate. ,,Mulțumim atât părinților, cât și cadrelor didactice care au coordonat activitățile de voluntariat pentru mobilizarea dovedită prin donarea unei mari cantități de legume și fructe”, ne-a relatat directorul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu Jiu, prof. Burci Elena Claudia.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here