Sucursala Turceni a CEO se schimbă la directori

208

Schimbarea la faţă a Sucursalei Turceni a Complexului Energetic Oltenia(CEO) a început în martie şi se va finaliza pe 1 aprilie, cosmetizarea unităţii energetice ducând deja la mutări importante şi strategice pe posturile ocupate altădată de directori ce au huzurit sub “portocalii”. Numai la finalul săptămânii trecute a fost destituit astfel directorul general adjunct al unităţii de la Turceni şi directorul tehnic, ambii fiind aduşi la meseriile de bază, ca apoi prin intervenţii să fie mutaţi un pic mai sus. Promovările au continuat însă, multe nefiind tocmai corecte pentru cei urcaţi în funcţii pe care nu le merită.

Primul schimbat din funcţie, la finalul săptămânii trecute, este, susţin surse din unitate, chiar directorul general adjunct al Sucursalei Turceni a CEO, Gheorghe Văduva. Fost manager al unităţii până la 1 martie, când locul său a fost luat de nou promovatul Corneliu Diţescu, Văduva a fost trecut, iniţial, pe locul al doilea în unitatea energetică, pentru el creându-se postul de director general adjunct. Bucuria pentru Văduva, văzut acum ca un pesedist deşi a ocupat funcţii de conducere sub PDL-ul care menţinea numai oamenii partidului sau apropiaţi formaţiunii politice, a fost retrogradat astfel din funcţie şi pus Şef Secţie Exploatare. Se pare că noii şefi ai CEO au fost receptivi la faptul că Văduva, aflat în prag de pensionare, şi-a angajat copii rând pe rând în unitatea energetică, lucru care a stârnit discuţii la Turceni. Văduva lasă astfel locul creat pentru el vacant, dar scaunul nu rămâne liber. Este ocupat rapid de directorul adjunct al Direcţiei Reparaţii, schimbat din funcţia de conducere de către pedelişti. Bărbânţă era până la finalul săptămânii trecute inginer şef la “Uzina de Reparaţii”, cum numesc salariaţii această direcţie a Sucursalei.

Bărbânţă, noul adjunct al lui Diţescu
Inginerul Bărbânţă ajunge astfel mâna dreaptă a lui Diţescu, manager care va avea, în scurt timp, şi un nou director tehnic în unitate. Diţescu a acceptat astfel schimbarea ocupantului acestui post, Ionel Leu, care ajunge vineri să fie trimis simplu inginer la Serviciul Electrotehnic.
Leu, care a ocupat funcţii de conducere şi în timpul conducerii PDL a unităţii, angajându-şi ambii fii în unitatea energetică, ar fi fost dărâmat la aflarea veştii că a fost retrogradat la asemenea nivel. După ce şi-ar fi revenit din şoc, acesta a solicitat explicaţii, la finalul cărora Leu, directorul cu domiciliul în Craiova, a fost numit şef al Serviciului Electrotehnic.

Soţul Valentinei Trofin, de la sindicalist la director
Florin Trofin, soţul directorului de Resurse Umane al Sucursalei Turceni a CEO, Valentina Trofin, totodată lider al Sindicatului CE Turceni(acum Sucursală) a primit, la rândul său o promovare. Se dovedeşte astfel ce trecere are nevasta sa în CEO, despre care s-a vehiculat de altfel că va fi mutată cu serviciul la Târgu-Jiu pentru a conduce Resursele Umane pe întreaga structură.
Sindicalistul Trofin ar fi fost promovat astfel director al Uzinei de Combustibil, din cadrul Sucursalei Turceni a CEO. Destul de abil, după promovare, Trofin şi-ar fi blocat însă postul de sindicalist-şef al Sindicatului Turceni.
Detronat din funcţie a fost astfel pedelistul Virgil Paliu, cuscrul fostului director tehnic Ionel Leu, care a fost promovat în vara anului trecut din inginer-şef la Cărbune în funcţia de inginer-şef Exploatare Combustibil (n.r. Uzina de Combustibil). Acesta şi-a angajat şi fiu şi ginerele la Turceni, numai în ultimii ani. De altfel fiica lui Paliu este căsătorită cu unul dintre fiii lui Leu.
Paliu a rămas însă pe funcţie, fiind menţinut de PSD deşi este pedelist la carnet, şi a devenit astfel şef Secţie Concasare. În subordinea lui lucrează angajaţii de la SindMin, firma sindicatului de la Jilţ.

“Portocaliul” Simionescu, promovat şef al Serviciului Implementare Programe
Dumitru(Doru) Simionescu, cel care a condus sub PDL Departamentul IT al Complexului Energetic Turceni şi apoi a fost promovat director IT peste tot CEO, de al cărui nume se leagă implementarea Oracle la această unitate, nu a putut sta prea mult fără funcţie după ce şi-a pierdut înalta poziţie odată cu căderea lui Constantin Bălăşoiu de la cârma CEO. Revenit la Turceni, cel care a avut grijă să-şi transfere şi nevasta la CEO de la fostul SNLO, pentru bonificaţii financiare mai mari şi să şi-o facă, fără mustrări, subalternă, a dat atât de tare din coate încât Diţescu l-a făcut şef. Simionescu a fost promovat astfel şef al Serviciului Implementare Programe. Ion Daniel Bivolaru, singurul programator din termocentrală a fost schimbat astfel din această funcţie, ca în locul său să fie pus şef Simionescu pentru aceleaşi merite deosebite pe baza cărora a huzurit sub PDL.
De altfel, conducerea CEO a avut grijă însă să-i transfere înapoi nevasta lui Dumitru Simionescu, la Divizia Minieră, asta după ce în vara anului trecut, Venera Anetuţa Simionescu devenea peste noapte analist programator la CEO, care avea sediul pe atunci la Turceni.

Motocu, trimis la Işalniţa cu tot cu Graure
Marian Motocu, directorul Diviziei Energie, a fost transferat şi el cu serviciul la Uzina Işalniţa, alături de el primind ordinul de transferat şi Octavian Graure, aflat în concediu de odihnă. Graure, ar fi fost detronat inclusiv din funcţia de şef Serviciu, şi făcut simplu economist, lucru care nu i-ar fi convenit fostului director general al CE Turceni, membru PDL. Acesta ar fi refuzat transferul, spunând că ar pleca de tot din sistemul de stat, susţin surse din unitate, Graure de loc din Craiova nedorind astfel, în mod ciudat, mutarea cu serviciul în judeţul Dolj.
Acestea nu sunt însă ultimele schimbări operate numai săptămâna trecută la Turceni, realizarea noii organigrame implicând şi alte promovări şi demiteri la fel de spectaculoase.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here