Succesul școlar între carte și tehnologie

527

Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” derulează, în prezent, în calitate de coordonator, un proiect Erasmus+, parteneriat strategic, educaţie şcolară, Library a Magic Place şi un proiect Erasmus+, parteneriat strategic, E-lios (E-learning Interactive Open School) în calitate de partener, coordonator fiind o universitate din Patras, Grecia.

Proiectul Library a Magic Place se va derula pe o perioadă de doi ani, începând cu 1 septembrie 2015 până pe 1 septembrie 2017 şi are ca parteneri şcoli din următoarele țări europene: Bulgaria, Turcia, Slovacia, Spania și Italia. Partenerii proiectului Library a Magic Place au stabilit o serie de obiective ce urmează a fi îndeplinite. Dintre acestea amintim: Atragerea copiilor încă de la vârste fragede spre lumea cărţilor încercând să-i conştientizăm despre importanţa lecturii, a comunicării și a interculturalității şi Integrarea instrumentelor TIC în procesul de predare – învățare-evaluare. “Împreună, în acest parteneriat vom crea şi dezvolta activităţi atractive şi motivante pentru a atinge aceste obiective. Vom crea condiţii favorabile pentru toţi copiii, inclusiv pentru cei ce provin din alte medii sociale, dar și pentru cei care au nevoie să-şi îmbunătăţească cunoştinţele şi abilităţile și le vom dezvolta creativitatea şi imaginaţia. Elevii şcolii noastre vor avea posibilitatea să-şi dezvolte sensibilitatea față de tradiţiile, valorile şi normele culturale românești și nu numai. Vom reamenaja sala de lectură cu scopul de a atrage câţi mai mulţi elevi şi în același timp urmărim recondiţionarea a 600 de volume existente în biblioteca şcolii. Vom introduce e-readers în sala de lectură pentru elevii care vor să citească şi în acelaşi timp sunt pasionaţi de tehnologie. În faţa şcolii va fi instalat un stand de carte unde toţi trecătorii pot dona oricând o carte ce le prisoseşte”, susţin reprezentanţii Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ştefulescu” – partener în acest proiect.

Produse rezultate din activităţile proiectului
În urma diverselor activităţi vor rezulta produse finale comune, precum: colecţie de povestiri şi legende reprezentative pentru fiecare ţară parteneră, cărţi de colorat ce vor conţine desene reprezentând scene din poveşti sau personaje realizate de elevi, glosar de personaje din poveşti, broşură/ ghid de bune practici cu tehnici şi metode utilizate de profesori pentru a atrage elevii spre lumea cărţilor; DVD-uri cu filmuleţe despre şcolile partenere, oraşele şi ţările în care acestea se află.

E-lios, demarat la 1 septembrie
Proiectul E-lios (E-Learning Interactive Open School) se va derula pe o perioadă de trei ani, începând cu 1 septembrie 2015 până la 1 septembrie 2018 şi are ca parteneri şcoli din următoarele țări europene: Grecia, Bulgaria, Turcia, Letonia, Polonia și Italia. “În cadrul acestui proiect ne propunem să creăm o platformă de e-learning pe care profesorii vor încărca materiale educaționale(tutoriale, videoclipuri educaționale, etc.) pentru toate disciplinele de studiu și vor utiliza această platformă ca mijloc de învățământ în procesul de predare-învățare. Elevii vor avea foarte ușor acces la materialele de pe platformă”, spun reprezentanţii Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu.
În cadrul acestui proiect se va deschide, de asemenea, o platformă pentru părinți. Pe aceasta părinții vor avea posibilitatea de a accesa direct informații despre copiii lor (rezultatele școlare, absențele de la școală, abilitățile lor speciale, participarea la concursurile școlare și extrașcolare).
Prin implementarea celor două proiecte Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” urmărește îmbunătățirea procesului instructiv-educativ folosind atât metode tradiționale, cât și moderne.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here