Succes important în Trivale

212

Energia a început să recupereze din terenul pierdut în prima parte a campionatului, baschetbaliștii lui Antonis Constantinides revenind din deplasarea din Trivale cu o victorie mare obținută în fața celor de la BCM U Pitești, scor 80-87.

Cu un parcurs aproape impecabil în FIBA Europe Cup, Energia rămăsese datoare în competiția internă, acolo unde a avut și un program cu multe meciuri pe care le-a susținut în deplasare. Fără a ține cont și de succesul de la Timișoara, victoria de la Pitești este prima confruntare din deplasare în care trupa lui Constantinides se impune în campionat, iar acest succes a urcat-o din nou pe o poziție de play-off la finalul turului, chiar și cu un joc mai puțin disputat, Energia având amânat jocul cu CSM Oradea de pe teren propriu.
Disputa din Trivale a fost echilibrată, însă Energia a deținut mai mereu controlul. Primul sfert a fost al ofensivelor, care s-au demonstrat a fi egale, scor 24-24, abia din sfertul secund simțindu-se și aportul apărării. Energia a închis primele 20 de minute de joc cu un avantaj de o posesie, scor 43-45. Nici sferturile trei și patru nu au adus noutăți care să schimbe soarta jocului. Energia s-a impus în fiecare dintre acestea, e drept la limită, dar suficient cât să obțină victoria la final, scor 80-87.
Un rol important în obținerea acestui succes l-a avut siguranța arătată la aruncările de la distanță, Energia având un procentaj de 54% la acest procedeu. De altfel, echipa gorjeană a egalat recordul stagional la numărul de reușite de trei puncte pe meci, elevii lui Constantinides adunând în această partidă 13 reușite din spatele semicercului, asta în vreme ce gazdele abia au reușit trei din cele 16 încercări. O mână bună la acest gen de aruncări a avut Mack, cu trei reușite și un procentaj de 75%, Porter Troupe, care a înscris cinci aruncări de la distanță în acest meci, dar și Horne, care a avut un procentaj de 100%, americanul marcând din ambele încercări avute la Pitești.
Pentru Energia, ținând cont de ritmul în care a jucat până acum și de ceea ce va avea parte în continuare, urmează o pauză parcă nefiresc de mare. Trupa lui Constantinides, obișnuită să joace din trei în trei zile, va juca acum abia pe sâmbătă, la Galați, unde va începe returul în compania echipei antrenată de Florin Nini, iar apoi se va deplasa la Zagreb pentru primul meci din faza a doua a FIBA Europe Cup, cu Cibona.

BCM U Pitești – Energia Târgu Jiu 80-87 (24-24, 19-21, 17-20, 20-22)
Sala „Trivale”, Pitești
BCM U: Ad. Tudor (2), Mladenovic (25), Neguț, Stăncuț (4), Vlaicu (5), Balmus, Ross (16), Chirof, Pustozvonov (4), Stamenkovic (4), Jogela (5), Bubrov (15). Antrenor: Jovic Arsic.
Energia: Guțoaia (2), Aktaș (5), Eziukwu (12), Andrei, Diggs (9), Mack (17), Radosavljevic (8), Horne (13), Troupe (17), Șanta (4). Antrenor: Antonis Constantinides.
Arbitri: Laurențiu Grigoraș, Laszlo Bukuresti, Cosmin Prișcă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here