Subvențiile APIA i-au adus condamnarea!

667

Un cioban din Mehedinți plătește cu libertatea pentru că în urmă cu câțiva ani s-a folosit de o adeverință falsificată la Primăria Padeș pentru a încasa subvenții APIA pentru o suprafață mult mai mare decât cea pe care o avea în realitate. Stoicănel Haralambie este cel care a devenit celebru pentru câte falsuri a făcut în registrul agricol al Primăriei Padeș, el fiind condamnat în acest dosar la 2 ani și 8 luni, după ce și-a recunoscut vinovăția încă din faza în care dosarul era la procurorul DNA de la Craiova, ce se ocupa de anchetă. Ilie Bunceanu, cel care a folosit actele false, a susținut mereu că este nevinovat și că, fiind un crescător de oi de zeci de ani, nu va fi găsit vinovat, mai ales că are terenuri în zona montană a județului. Problema lui a fost că adeverința de la Padeș a fost model pentru a falsifica o alta și la Baia de Aramă și, astfel, bărbatul, deși trecut de 60 de ani, are acum probleme pe care nu și le imagina.

“Condamnă inculpatul Bunceanu Ilie, la pedeapsa de 1 an închisoare. (…) Condamnă inculpatul la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele aplicate, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse aplicate, respectiv 4 luni închisoare, astfel încât inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 10 luni închisoare”, au decis acum judecătorii Curții de Apel Craiova, asta în condițiile în care, anul trecut, Tribunalul Gorj dispusese o condamnare la 4 ani de pușcărie a mehedințeanului. Ambele instanțe l-au obligat însă pe acesta să achite statului prejudiciul creat prin încasarea ilegală a subvențiilor APIA, în acest sens fiind menținut și sechestrul pe averea inculpatului.
“Menţine măsura asiguratorie dispusă prin Ordonanţa din data din 25.11.2014 constând în indisponibilizarea, prin instituirea unui sechestru- până la concurenţa pagubei produsă prin infracţiune în valoare de 506.748,90 lei-asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpatului Bunceanu Ilie şi situate pe raza oraşului Baia de Aramă după cum urmează: teren arabil-0,15 ha; teren păşuni-0,62 ha.; teren fâneţe-0,83 ha.; teren vegetaţie forestieră – l,00 ha.; teren curţi constructii-0,05 ha.; grajd; Înlătură sechestrul asigurator instituit asupra bunurilor înscrise în cartea funciară nr. 50432 şi dispune radierea din această carte funciară a menţiunilor privind ipoteca legala asupra bunurilor imobile aparţinând numiţilor Bunceanu Marius şi Bunceanu Cătălina Andreea, înscriere efectuată în baza încheierii nr 40873/03.12.2014”, a decis instanța, Marius Bunceanu fiind inspector șef adjunct la Transelectrica, dar și proprietarul a 150 de oi la Baia de Aramă, pentru care, conform declarației de avere, a încasat și el subvenții APIA în cuantum de 3000 de lei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here