Subvenţii la încălzire pentru 3.353 de târgujieni

295

Peste 3.300 de târgujieni au depus cereri şi dosare în vederea alocării subvenţiei la încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2015 – martie 2016. Oficial sezonul de primire al cererilor s-a încheiat, datele finale urmând a fi centralizate după mijlocul lunii aprilie. Cele mai multe solicitări au venit din partea cetăţenilor care folosesc sisteme de încălzire cu gaze naturale.
“Pe 20 martie s-a terminat şi ultima lună în care oamenii mai puteau solicita acordarea ajutorului, dar numai pentru luna martie. Până la sfârşitul lunii februarie aveam la gaze 2.926 de cereri primite, la energie electrică 69, iar pentru lemne alte 358 de cereri. Ajutoarele pentru încălzirea cu gaze se pot deconta doar pe facturi. La mijlocul lunii aprilie, situaţiile vor fi centralizate cu datele la luna martie”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.
Conform legislaţiei în vigoare, echipe de control din partea Direcţiei de Protecţie Socială au efectuat anchete sociale la solicitanţii de ajutoare financiare pentru încălzirea cu energie electrică, nefiind găsite nereguli majore. “Anchete s-au făcut doar pentru sistemul de încălzire cu energie electrică, dar nu am avut situaţii deosebite. Spre exemplu, am avut o situaţie când un solicitat a depus cerere de două ori, însă s-a luat în calcul doar o singură cerere; o altă situaţie am avut când cererea de acordare a subvenţiei nu a fost semnată şi a trebuit să căutăm solicitantul şi să refacă dosarul”, a mai spus reprezentanta DPPS Târgu-Jiu.
Anual, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe tot parcursul sezonului rece, respectiv noiembrie – martie, în funcţie de îndeplinirea de către solicitant a condiţiilor de acordare. Şi în acest sezon rece, respectiv noiembrie 2015 – martie 2016, la nivel de judeţ subvenţiile s-au acordat ca şi în anii precedenţi, pe baza cererii întocmite de titular însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here