Subprefectul Romanescu şi-a luat maşină, prefectul nu

187

LIVIU ANDREIPrefectul de Gorj Liviu Andrei şi subprefectul Marcel Romanescu şi-au publicat pe site-ul instituţiei în urmă cu două zile declaraţiile de avere şi cele de interese.

 

Conform declaraţiei de avere a lui Liviu Andrei, prefectul de Gorj nu s-a mai îmbogăţit cu nicio clădire faţă de declaraţia din luna aprilie a anului trecut. Acesta deţine un apartament şi o casă de 180 metri pătraţi în municipiul Târgu-Jiu, cea din urmă fiind o donaţie pentru soţia sa, Rodica Andrei. Şi patrimoniul automobilistic al familiei Andrei a rămas acelaşi, „parcul auto” fiind format dintr-un Audi şi un Ford proprietate a soţiei prefectului. Prefectul judeţului nostru are şi datorii în valoare totală de 20.000 de lei către două bănci. Sume mai mari se regăsesc la veniturile familiei Andrei, prefectul încasând în ultimul an fiscal suma de 83.098 de lei din funcţia pe care o ocupă în instituţia publică şi 22.474 de lei a câştigat din profesia de profesor în cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Un alt venit adus familiei Andrei s-a datorat fiului prefectului, Cristian Liviu, pentru care statul plăteşte lunar o alocaţie, la fel ca şi pentru ceilalţi minori din ţară.

Subprefectul şi-a schimbat maşina

marcel romanescu si fiicaSpre deosebire de prefectul Andrei, Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj se poate mândri cu o nouă maşină faţă de cea pe care o deţinea în decembrie 2010, luna când şi-a publicat penultima declaraţie de avere. Conform noii declaraţii, publicate acum câteva zile, acesta deţine un automobil marca Volkswagen, în timp ce în urmă cu aproape şase luni deţinea un Opel Vectra. Romanescu are şi un depozit bancar deschis în anul 2010 a căruia valoare trece uşor de 52.000 de lei. Subprefectul nu are datorii, iar salariul său este mai măricel faţă de anul anterior. Astfel, conform noii declaraţii, Marcel Romanescu a avut un venit din salariul de subprefect de 63.267 de lei, 3.696 de lei din activitatea de profesor pe care o desfăşoară în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. În decembrie 2010, declaraţia de avere a subprefectului de Gorj arată că acesta încasase 18.829 de lei de la universitatea de stat şi 36.938 de lei din funcţia pe care o deţine în Prefectura Gorj.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here