Subprefectul Romanescu i-a cerut lui Ariton să-şi onoreze promisiunea

132

um sadu romanescu22Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, i-a reamintit, săptămâna trecută, ministrului Economiei, Ion Ariton, că are de onorat o promisiune în privinţa rudelor victimelor de la Uzina Mecanică Sadu.

În luna februarie, când două femei au murit ca urmare a unui accident de muncă, Ariton, venit special pentru a vedea cu ochii lui proporţiile dezastrului de la Sadu, le-a promis rudelor compensaţii materiale de ordinul zecilor de mii de lei. Nici până astăzi, ele nu au fost date. Săptămâna trecută, subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu a fost la Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu ministrul Ion Ariton. Romanescu i-a reamintit demnitarului că la poarta Uzinei Mecanice Sadu a făcut o promisiune care trebuie onorată: „Am fost la Minister, am avut o întâlnire cu ministrul şi i-am transmis situaţia. Deocamdată nu am primit niciun răspuns, a rămas să răspundă acestei promisiuni. Deocamdată nu am primit nimic”, a explicat subprefectul. Şi prefectul de Gorj, Liviu Andrei şi-a luat angajamentul că le va reaminti celor din Guvern să ofere rudelor compensaţiile materiale promise. „Voi cere şi eu ministrului să facă ceva, să trimită oamenilor aceşti bani. A făcut o promisiune şi trebuie respectată”, a precizat prefectul.

Cer să-şi respecte promisiunea!

Nici rudele victimelor nu au primit niciun răspuns. „Am tot aşteptat, aceşti bani înseamnă mult pentru noi şi au trecut atâtea luni de zile şi nu am primit nimic. Voi merge în audienţă la prefect, voi depune şi memorii scrise, mi se pare corect să-şi respecte promisiunea. Nu înţeleg de ce şi-au luat angajamentul că vor da aceste sume?”, susţine Marius Andriţoiu, soţul uneia dintre victime. În 11 februarie, anul acesta, chiar după câteva ore de la producerea accidentului de muncă, la poarta Uzinei Mecanice Sadu, ministrul Ion Ariton le-a promis rudelor victimelor compensaţiile materiale: „Voi discuta în prima şedinţă de Guvern acordarea acestor ajutoare materiale, care vor avea valoarea celor de la Uricani”, a declarat Ion Ariton.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here