Sublocotenentul Lixandru, comemorat de Ziua Eroilor

214

ziua-eroilor-rovinari-20Sublocotenentul Lixandru, cel care în urmă cu puţin timp şi-a pierdut viaţa în Afganistan, a fost comemorat ieri, cu ocazia Zilei Eroilor. La mormântul acestuia din Rovinari, autorităţile locale au depus coroane de flori. Alături de familia îndoliată s-au aflat şi foşti colegi de-ai militarului mort pentru ţară.

Ziua Eroilor de anul acesta a fost marcată de autorităţile rovinărene prin depuneri de coroane şi o slujbă religioasă în cinstea eroilor neamului. Evenimentul a fost marcat la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Rovinari acolo unde este înmormântat sublocotenentul (p.m.) Constantin Laurenţiu Lixandru. La eveniment au participat primarul şi viceprimarul oraşului Rovinari, consilieri locali, membrii familiei şi camarazii militarului căzut la datorie în Afganistan, elevi şi profesori de la Grupul Şcolar Industrial Rovinari. După slujba de pomenire a avut loc depunerea coroanelor.

La anul, Ziua Eroilor, sărbătorită pe aleea cu numele sublocotenentului

ziua-eroilor-rovinari-8Primăria şi Consiliul Local Rovinari doresc ca Ziua Eroilor de anul viitor să fie comemorată pe Aleea Eroilor din Rovinari, alee ce va fi deschisă cu bustul Sublocotenentului (p.m) Lixandru şi care se va construi între Ştrandul Orăşenesc Rovinari şi Blocul M2. Ieri, la slujba de pomenire, au fost prezenţi şi rudele eroului decedat, soţia sa venind de la Craiova, acolo unde lucrează ca subofiţer. Reamintim că Lixandru a căzut la datorie joi, 5 mai, în jurul orelor 13.30, în Provincia Zabul, Afganistan, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1. Militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat. Sublocotenentul a fost înmormântat cu onoruri militare la Rovinari, iar de zilele oraşului a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului natal.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here