SUA reacţionează la calificativele pe care Coreea de Nord i le-a adraesat lui Hillary Clinton

376

untitled1Statele Unite au întors complimentul Coreei de Nord care o calificase pe secretarul de Stat american, Hillary Clinton, drept „lipsită de inteligenţă” şi „vulgară”.

„Ceea ce este vulgar este faptul că Guvernul nord-coreean a ales să recolteze rachete în loc să-şi hrănească populaţia”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley.

„Iar ceea ce este lipsit de inteligenţă este drumul pe care se pare că l-a ales Coreea de Nord: este un drum fără ieşire care îi condamnă pe nord-coreeni la un viitor funest”, a adăugat Crowley, întrebat într-o conferinţă de presă despre comentariile puţin flatante ale unuia dintre omologii săi nord-coreeni la adresa lui Hillary Clinton. Citat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA, un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe a acuzat-o pe Hillary Clinton că a „făcut o serie de remarci vulgare nedemne de poziţia sa”.

„Cuvintele sale sugerează că este lipsită de inteligenţă”, a adăugat el, făcând referire la remarcile ale secretarului de Stat care îi comparase pe liderii de la Phenian cu „adolescenţi cu probleme” care vor să atragă atenţia. Întrebat la postul de televiziune NBC despre afirmaţiile purtătorului de cuvânt nord-coreean, fostul negociator american Christopher Hill, în prezent ambasador la Bagdad, le-a considerat legate de „problemele de succesiune” ale liderului nord-corean, Kim Jong-Il.

„În materie de insulte, nord-coreenii sunt foarte buni”, a declarat Hill, care s-a deplasat de mai multe ori la Phenian în 2007 şi 2008. „Dar cred că în prezent se confruntă cu mari probleme”.

„Au o gravă problemă de succesiune care îi ameninţă şi nu ştiu foarte bine ce să facă”, a adăugat diplomatul american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here