Studiu pentru drumul care va lega Oltenia de Europa. „Oferă oportunități pentru Gorj”

2109

Cei trei parlamentari PNL de Gorj sunt semnatarii unei cereri prin care solicită alocarea de fonduri pentru demararea studiului de fezabilitate în vederea realizării unui drum expres care să lege Lugojul de Drobeta Turnu Severin, Craiova și Calafat. În urma acestei solicitări, Guvernul a alocat, vineri, 20 de milioane de lei pentru proiectul de infrastructură care va lega Oltenia de Banat și de Europa Centrală. „Această investiție, alături de proiectul privind drumul expres Târgu Jiu-Craiova, oferă oportunități pentru Gorj, care va avea legătură rapidă cu vestul țării, dar și cu Capitala prin faptul că deja drumul expres Craiova-Pitești este în execuție”, susține Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj.

„Regiunea Olteniei va fi legată de Vest printr-un drum expres, de viteză! Este o investiție absolut necesară pe care i-am cerut-o prim ministrului Florin Cîțu împreună cu colegii mei parlamentari liberali, din regiunea Olteniei. Îi mulțumim președintelui PNL Ludovic Orban pentru sprijinul acordat în susținerea acestei investiții importante”, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, deputat PNL de Mehedinți.
Pe document apar semnăturile parlamentarilor PNL de Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, respectiv Caraș-Severin.
Guvernul a decis, vineri, alocarea sumei de 20 de milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Calafat-Craiova-Lugoj.
„Drumul expres Calafat-Craiova-Lugoj este un proiect de infrastructură extraordinar de important pentru această regiune a Olteniei. Prin finanţarea studiului de fezabilitate acest drum, culoarul rutier care va lega Oltenia de Europa, începe să devină realitate. Este un proiect vital pentru Oltenia, al cărui mare avantaj îl constituie suprapunerea peste coridorul european Orient East-Med care uneşte Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Mediterană”, a susținut deputatul Ştefan Stoica, președintele PNL Dolj.

Proiect cerut de marii angajatori din Oltenia
Toţi marii angajatori din Oltenia au solicitat de mulţi ani demararea acestui proiect de infrastructură rutieră.
„Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura şi facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării.
Această investiție, alături de proiectul privind drumul expres Târgu Jiu-Craiova, oferă oportunități pentru Gorj, care va avea legătură rapidă cu vestul țării, dar și cu capitala prin faptul că deja drumul expres Craiova-Pitești este în execuție”, a anunat deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu.
Proiectul de infrastructură rutieră va dinamiza investiţiile în regiune, „într-o perioadă complicată”, astfel încât economia Olteniei să se poată dezvolta şi să poată fi create noi locuri de muncă.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here