Studiu de fezabilitate pentru modernizarea DN 66A

1226

Drumul către cea mai îndepărtată localitate din județul Gorj, Cerna Sat, va fi modernizat.
„Am demarat procedurile de achiziție publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării DN 66A, tronsonul cuprins între DN 67D și Barajul Iovanu din zona localității Cerna Sat. După semnarea contractului cu firma câștigătoare în urma licitației, aceasta va avea termen de 4 luni pentru finalizarea studiului. Acest obiectiv a fost introdus în Lista obiectelor de investiții finanțate de la Bugetul de stat, iar termenul de depunere a ofertelor este 10.10.2023”, a anunțat Cosmin Călin, directorul regional al Direcției de Drumuri și Poduri Craiova.
Tronsonul de drum cuprins între Cerna Sat și Câmpu lui Neag se suprapune cu zona de protecție a sitului UNESCO – Păduri de fag primare și seculare, fapt ce duce la întâmpinarea mai multor dificultăți în promovarea lucrărilor de modernizare, a mai anunțat șeful DRPD Craiova.
Drumul are o lungime de 21,3 kilometri. „În prezent, pe DN 66A la km 88+000 – km 97+600 este un sector de drum pietruit cu o porțiune de îmbrăcăminte din beton de ciment care prezintă defecțiuni, dalele de beton fiind distruse total. Pe acest sector se află Barajul Iovanu de pe râul Cerna la km 88+000, unde trebuie asigurată zilnic naveta personalului deservent și accesul permanent al autovehiculelor către localitatea Cerna Sat”, potrivit caietului de sarcini.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here