Studiu de fezabilitate pentru Gara Târgu-Jiu. Lucrările mai întârzie!

1225

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că va moderniza 47 de gări, într-o primă etapă urmând a fi elaborate studiile de fezabilitate pentru 24 de staţii de cale ferată, între care şi cea de la Târgu-Jiu. Printre lucrările preconizate se numără repararea clădirilor, înălţarea peroanelor şi modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii. Studiul de fezabilitate poate dura circa 2 ani, astfel că lucrările nu vor începe prea curând.

Sucursala CFR Craiova a lansat licitaţia pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente staţiilor Târgu-Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord şi Piatra Olt. Valoarea costurilor estimate se ridică la peste 2,2 milioane de lei. Sursa de finanţare este inclusă în bugetul CFR SA, la capitolul fonduri externe nerambursabile. Firmele interesate pot depune oferte până la data de 1 iulie.
„Obiectivele prevăzute în elaborarea studiilor de fezabilitate au drept scop asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe: modernizarea şi repararea clădirilor de călători, inclusiv facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă; înălţarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din staţii, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilaţie şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante modernizarea echipamentelor, de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător; înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj; asigurarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrade, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc”, anunţă CFR. Rămâne de văzut când vor începe efectiv lucrările. „Durata pentru elaborare studiului de fezabilitate este de aproximativ 24 de luni de la semnarea contractului, iar ulterior acestui proces se vor derula procedurile de achiziţie a serviciilor de consultanţă/supervizare şi proiectare/execuţie a lucrărilor”, se arată într-un răspuns al ministrului Transporturilor, din luna martie, la interpelarea deputaţilor Pro România Victor Ponta şi Vasile Văcaru.
Nu este însă primul program în care Gara Târgu-Jiu a fost prinsă pentru reabilitare, dar investiţia a rămas la stadiul de proiect.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here