Studenţii UCB îşi primesc bursele săptămâna viitoare

207

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a reuşit să rezolve problema burselor pentru studenţi. Cel mai probabil, aceştia îşi vor primi banii începând de săptămâna viitoare. Sâmbătă se va reuni Senatul UCB pentru a aproba cuantumul burselor, în acest sens fiind propuse sume începând cu 300 lei pentru cele sociale.

Veşti bune pentru studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. În doar câteva zile ei îşi vor primi banii, lucru confirmat de conducerea instituţiei. Rectorul Moise Bojincă a făcut două drumuri în Capitală pentru a rezolva problema burselor, iar eforturile sale au dat roade. Miercuri, în Consiliul de Administraţie al universităţii s-au propus sumele pentru fiecare categorie de bursă. Sâmbătă vor fi aprobate cuantumurile burselor. „Avem banii, iar de săptămâna viitoare studenţii vor primi bursele. Am propus în Consiliul de Administraţie ca bursa socială să fie de 300 lei, cea de merit – 400 lei şi bursa de performanţă – 600 lei”, a declarat Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Peste 300 de bursieri, în acest an universitar
În condiţiile în care cuantumul bursei sociale rămâne la nivelul de 300 lei, numărul celor care vor beneficia de burse în acest an universitar se ridică la 331. „Dacă se aprobă cuantumul de 300 de lei pentru bursele sociale, atunci vom avea 64 de burse sociale, 263 burse de merit şi patru burse de performanţă. Urmează a se stabili numărul beneficiarilor pe fiecare facultate în parte”, a precizat Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Potrivit aceleiaşi surse, contribuţia UCB pentru susţinerea fondului de burse este de 20%. Studenţii vor primi bursele pe lunile octombrie şi noiembrie începând de săptămâna viitoare, urmând ca din decembrie acordarea burselor să se facă lunar.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here