Studenții gorjeni dezaprobă ultimele decizii ale Guvernului

336

Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, organizează în perioada 16-22 octombrie 2017, Festivalul Naţional „Studenţiada”. Prin deschiderea festivalului din acest an, Uniunea Națională a Studenților din România își exprimă dezacordul față de ultimele hotărâri luate de Guvernul României, prin ministerele de resort, în relația cu studenții. Începând cu anul universitar 2017-2018, studenții care au vârsta de peste 26 de ani nu mai beneficiază de gratuitate pe liniile feroviare.

 

În cadrul Festivalului Studențiada, studenţii UCB vor avea ocazia să participe la diverse activități, precum: „Bicicliada”, „Seară de film în Universitate”, training-uri și dezbateri pe diferite teme, campanie de donare de sânge, campionat de fotbal, tenis de masă, tenis de câmp și șah. “Festivalul „Studențiada” are în vedere rolul important pe care creativitatea și inovația îl au în viața noastră de zi cu zi, atât în ceea ce privește dezvoltarea noastră ca indivizi, cât și ca societate. Evenimentul se va organiza în 18 centre universitare de către cele peste 100 de organizații membre UNSR și cuprinde activități domenii precum: educație (inițiative legislative și educație non-formală), sănătate (competiții sportive, training-uri, donare de sânge, prim ajutor)”, menționează reprezentanții Ligii Studenților din UCB Târgu-Jiu.

Studenții, nemulțumiți de deciziile Guvernului
De menționat este faptul că prin deschiderea festivalului din acest an, Uniunea Națională a Studenților din România își exprimă dezacordul față de ultimele hotărâri luate de Guvernul României, prin ministerele de resort, în relația cu studenții. Începând cu anul universitar 2017-2018, studenții care au vârsta de peste 26 de ani nu mai beneficiază de gratuitate pe liniile feroviare, după câteva luni (februarie-septembrie) în care toți au avut parte de acest drept. La nivel național, Festivalul este organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România și este unul dintre cele mai mari evenimente studențeşti din România. Inițiat în anul 2006, festivalul a determinat 5.000 de tineri să participe timp de o săptămană la diverse activități extracurriculare. În 2007 Studențiada s-a desfășurat în 10 orașe, având 10.000 de participanți, în 2008 și 2009 au fost vizate 11 centre universitare și 20.000 de participanți, iar în 2012, festivalul s-a desfășurat în 16 orașe, vizând peste 40.000 de participanți. Până în anul 2016 festivalul a avut un impact în peste 18 orașe, cu peste 50.000 de participanți.
M.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here