Studenţii de la UCB, solidari cu victimele accidentului din Muntenegru

158

Ziua Absolventului a căpătat miercuri o alta semnificaţie la Târgu-Jiu. Dacă an de an, studenţii Universităţii “Constantin Brâncuşi” absolveau cu bucurie, manifestările erau acompaniate de muzică, ieri, proaspeţii absolvenţi din Târgu-Jiu au mărşăluit în linişte şi au păstrat un moment reculegere pentru victimele care au decedat în accidentul din Muntenegru. Nu au fost uitaţi nici cei care, în aceste momente, se zbat între viaţă şi moarte. Studenţii au donat, ieri dimineaţă, sânge pentru ei. Manifestările au fost organizate de Liga Studenţilor.

În memoria victimelor decedate în accidentul rutier din Muntenegru, studenţii de la Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au organizat o serie de manifestări. Încă de la primele orele ale dimineţii, ieri, peste 70 de studenţi au mers la Centrul de Transfuzii pentru a dona sângele care le este necesar persoanelor rănite în accidentul din Muntenegru. „Doar de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor au donat sânge un număr de 30 de studenţi. Ne aşteptam ca numărul să fie mult mai mare, însă suntem mulţumiţi că studenţii au sărit în ajutorul răniţilor”, a declarat Doru Cârnu, prorector FSEGA.

Marşul Tăcerii
Ziua absolventului, sărbătorită în fiecare an cu mare fast, anul acesta a fost umbrită de tragicul accident în care mai mulţi români şi-au pierdut viaţa. În memoria lor, Liga Studenţilor din Târgu-Jiu au organizat ieri „Marşul Tăcerii”. Absolvenţi, studenţi, profesori au plecat, în tăcere, de la Facultatea de Inginerie în către „Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu”. De acolo, cei peste 500 de studenţi au mers în Piaţa Prefecturii unde au păstrat un moment de reculegere în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în tragicul eveniment. „Din păcate, acest Marş al Tăcerii se îmbină cu Ziua Absolventului care ar fi trebuit să fie o zi de sărbătoare. Evenimentul tragic petrecut zilele trecute în Muntenegru a făcut să schimbe programul de astăzi. Festivitatea de decernare a diplomelor ar fi trebuit să se desfăşoare la Sala Sporturilor, cu majorete, cu muzică, însă nu a mai fost aşa. Iar Universitatea «Constantin Brâncuşi» a organizat un Marş al Tăcerii la care au participat peste 500 de persoane. Ne alăturăm familiilor îndurerate, le spunem că suntem alături de ei sufleteşte, cu toată compasiunea noastră”, a mai adăugat prorectorul Doru Cârnu.
Ana Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here