Studenţi de la UCB la a XV-a Conferinţă de Management al Carierei

917

În după-amiaza zilei de 3 martie 2015, a avut loc cea de-a XV-a Conferinţă de Management al Carierei, dedicată studenţilor UCB, care îşi doresc să urmeze cariera didactică. Evenimentul face parte din seria de activităţi derulate de Universitatea “Constantin Brâncuşi” în cadrul proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni”.

Managerul de proiect, prof. univ. dr. ing. Ştefan Ghimişi, a argumentat importanţa şi necesitatea proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine” în construirea carierei studenţilor şi a prezentat activităţile prin care acest deziderat poate fi atins. Acesta oferă tuturor studenţilor interesaţi posibilitatea de a participa atât la conferinţa de managementul carierei, cât şi la o sesiune de consiliere şi evaluare generică a aptitudinilor. Pentru a îmbina abstractul şi concretul, studenţii vor participa la vizite de studiu în companii sau instituţii ce îşi desfăşoară activitatea în domeniile de interes conexe fiecărei specializări. Opţional, cei interesaţi pot participa atât la sesiuni de consiliere specifică, în vederea construirii planului individual de dezvoltare profesională, cât şi la o conferinţă în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Ghidul studentului, prezentat de Liliana Luca
Liliana Luca, Expert Informare şi Publicitate, a prezentat “Ghidul studentului”, publicaţie elaborată cu scopul de a sprijini studenţii în căutarea şi obţinerea unui loc de muncă. Ghidul a fost elaborat de către experţii în procesul de consiliere şi orientare în carieră ai Gi Group Staffing Company. Studenţii au primit indicaţii despre întocmirea CV-ului, prezentarea la interviul de angajare şi alte aspecte relevante inserţiei profesionale. Liliana Luca a vorbit şi despre importanţa cunoaşterii aptitudinilor, competenţelor profesionale şi personalităţii fiecărui individ, precum si corelarea acestora cu cerinţele jobului pe care un tânăr absolvent de facultate îl doreşte.

ucb1Doi speakeri, în mijlocul studenţilor
Studenţii s-au bucurat de participarea în calitate de speakeri a doi invitaţi din domeniul învăţământului preuniversitar: prof. Cornelia Popescu şi prof. Bogdan Rădulea-Zamfirescu.
Cornelia Popescu, absolventă a Liceului Pedagogic din Târgu-Jiu, a fost învăţătoare timp de 28 de ani, în tot acest timp privind elevii ca pe nişte oameni în miniatură, ei fiind cei mai fini critici şi observatori. Fiind mereu dornică de autoperfecţionare a urmat cursurile Facultăţii de Filologie, dar şi cursuri de master în domeniul managementului educaţional. În prezent, este profesor de Limba Romană şi consilier educativ la una din cele mai prestigioase şcoli gimnaziale ale judeţului: Şcoala “Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu. În opinia sa, pentru a avea succes în meseria de dascăl trebuie să te pregăteşti continuu, să ai dorinţă de autoperfecţionare, să dai dovadă de seriozitate, să ai curaj şi multă iniţiativă, să cunoşti psihologia copilului şi să priveşti cu inima.
Bogdan Rădulea – Zamfirescu, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii din Craiova, este în prezent profesor și director adjunct la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Născut într-o familie de profesori, a ales şi el meseria de dascăl, pe care o practică cu pasiune. S-a dedicat domeniului Educaţie fizică şi sport încă din anii de liceu, când a început să se antreneze la Centrul Olimpic Craiova. A căutat tot timpul să se dezvolte personal şi profesional, motiv pentru care a urmat şi o facultate în domeniul ştiinţelor juridice. Consideră că pentru împlinirea profesională a unui dascăl e nevoie de perfecţionare continuă, ce poate fi atinsă prin intermediul cursurilor de formare, participarea la diferite schimburi de experienţă, cunoaşterea limbilor străine şi nu numai.

Eveniment pe placul studenţilor
Studenţii au fost încântaţi să asculte poveştile de succes ale invitaţilor şi să urmărească paşii parcurşi de aceştia în construirea carierei.
Prezentările motivaţionale susţinute de invitaţii Cornelia Popescu şi Bogdan Rădulea-Zamfirescu pot fi accesate pe site-ul proiectului www.cariera.uvt.ro. “Pe acelaşi site se pot înscrie studenţii care îşi doresc să fie pe viitor beneficiarii unui proces complex şi complet de consiliere în carieră”, confirmă prof. univ. dr. ing. Ştefan Ghimişi, coordonator proiect din partea Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.