Studentele nu vor vaccinul contra cancerului de col uterin

131
vaccin-anti-gripa-porcinaTinerele refuză să se vaccineze contra cancerului de col uterin, din câteva mii de studente la Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu – Jiu doar opt şi-au exprimat dorinţa de a se imuniza împotriva acestei boli.

Doar opt studente din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu – Jiu au ales, până acum, să se vaccineze contra cancerului de col uterin. Potrivit purtătorului de cuvânt al universităţii, Liviu Neamţu, fetele au avut la dispoziţie două zile pentru a depune cererile prin care să solicite acest vaccin. Cererile sunt centralizate la nivelul universităţii şi apoi merg la cabinetul şcolar de care aparţine instituţia de învăţământ superior. „În momentul de faţă foarte puţine fete au cerut acest vaccin, poate şi din cauza termenului scurt pe care l-au avut la dispoziţie pentru depunerea cererilor. Sperăm ca alte campanii de vaccinare să aibă mai mult succes”, a declarat purtătorul de cuvânt al UCB.
Teama le ţine departe de vaccin
Tinerele spun, însă, că motivul pentru care nu s-au vaccinat este frica de efectele secundare. „Îmi este frică, de asta nu m-am vaccinat. Am auzit că nici unele cadre medicale nu sunt de acord cu acest vaccin aşa că am rămas cu ideea că nu trebuie făcut”, a spus o studentă. „Nu vreau să fac vaccin. Încă nu se ştiu destule despre efectele secundare şi îmi este teamă de asta. Nu mă voi lăsa vaccinată”, a spus o altă studentă. Astfel, din cele câteva mii de tinere care învaţă la facultăţile din cadrul UCB, numărul celor care vor să se imunizeze este extrem de mic.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here