Străinii au ajuns la Rânca, Transalpina deschide porţile turismului gorjean către Europa

322

Zilele Turismului Gorjean au adus un aflux de turişti autohtoni şi străini, la Rânca. Delegaţia paticipantă la programul de promovare turistică „Vino acasă la Brâncuşi” a ajuns, sâmbătă, pe Transalpina şi în staţiunea montană Rânca, după ce au vizitat Săcelu şi Peştera Polovragi. Ajunşi în inima muntelui, străinii au avut parte de alte surprize pregătite de autorităţi. Încântarea se putea citi uşor pe chipurile oaspeţilor străini.

Organizatorii Zilelor Turismului Gorjean au pregătit şi în acest an un program amplu de promovare a potenţialului turistic din judeţul nostru. Cum era de aşteptat, staţiunea Rânca a fost „cireaşa de pe tortul” promovării turistice. „Toate etapele incluse în programul de promovare turistică au decurs foarte bine. Participanţii au putut să meargă la Săcelu, au văzut tabăra de sculptură; au fost şi promovare ranca (2)la Polovragi şi au văzut acea piesă de teatru în peşteră, apoi au ajuns la Rânca şi au admirat staţiunea, au mers pe Vârful Păpuşa şi au admirat panorama Parângului, iar la Muzeul Civilizaţiei Montane din Rânca au făcut o scurtă vizită la muzeu, apoi au asistat la un mic spectacol cu folclor tradiţional pastoral din zonă, iar seara le-am pregătit o masă tradiţională, cu produse strict oiereşti, ciobăneşi, de la stână. Sperăm să promovăm cât mai bine zona şi să atragem cât mai mulţi turişti!”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Rânca, perla turismului gorjean
Staţiunea montană Rânca a evoluat, în ultimii ani, atât ca extindere, cât şi din punct de vedere al ofertei turistice. promovare ranca (3)Tocmai de aceea, autorităţile şi turiştii o consideră „perla turismului gorjean”. Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj a fost prezent la Rânca şi a constatat că numărul turiştilor este din ce în ce mai mare. „Am considerat mereu că Rânca se poate constitui oricând în perla turismului gorjean şi era firesc ca unul din evenimentele de amploare pe care le-am pregătit pentru această ediţie a Zilelor Turismului Gorjean, desfăşurate, sub egida „Vino acasă la Brâncuşi, să puncteze şi Rânca. Ne bucurăm să vedem că turişti vin, am văzut maşinii cu numere din toate judeţele, nu numai limitrofe, ceea ce înseamnă că eforturile susţinute ale administraţiilor locale dau rezultate. Suntem fericiţi, de asemenea, că cei pe care i-am invitat şi cei care au participat la manifestările organizate de noi au fost extrem de încântaţi şi au posibilitatea să vadă şi Transalpina, o Transalpina care pare că deschide porţile turismului gorjean către întreaga Europă, pentru că am văzut foarte multe autoturisme cu numere străine, am văzut voarte mulţi străini încântaţi şi uimiţi de peisajele minunate pe care le-au văzut. Să dea Dumnezeu ca tot ceea ce facem noi să dea rezultate şi Rânca, Gorjul, să devină un centru turistic nu numai pentru România, ci pentru întreaga Europă”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Ediţia din acest an a Zilelor Turismului Gorjean a fost un succes, după cum au confirmat participanţii la manifestări.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here