Stolo critică strategia energetică după carnetul de partid

245

Theodor Stolojan, candidatul PDL la europarlmentare, aflat de joi în Târgu-Jiu în vederea participării sale la mitingul de vineri al democrat-liberalilor, a criticat lipsa de strategie pe energie a Guvernului Ponta. Asta mai ales că în Gorj, afectat este Complexul Energetic Oltenia, ajuns să depindă de bătaia vântului. Stolojan a avut grijă să-l taxeze pentru asta pe ministrul Niţă, pe premierul Ponta, dar şi pe Laurenţiu Ciurel, despre care a amintit că l-a pus PSD-ul pe funcţie la CEO.

A avut grijă să repete şi o declaraţie a lui Ciurel, care reliefa, în opinia sa, lipsa de stategie energetică a ţării. “Neavând o strategie energetică ajungem la vorbele directorului complexului, care deşi e pus în funcţie de PSD a rostit o propoziţie care merită toată atenţia: «acest complex funcţionează după cum bate vântul în România». Mă mir că este o propoziţie deşteaptă care arată toată lipsa de strategie în domeniul energiei în România. Există anumite priorităţi stabilite vizavi de modul în care se preia energie din surse regenerabile, dar ce te faci când aceasta încetează, cum a fost în octombrie anul trecut când nu a bătut vântul. Atunci eşti nevoit să ţii în rezervă tot timpul capacităţi de producţie a energiei electrice care să suplinească aceste goluri”, a afirmat Stolojan.

Aprecieri pentru viziunea energetică a colegului Videanu
Stolojan a avut în schimb grijă să-l laude pe colegul său de partid, Adriean Videanu, care pe vremea când era ministru al Economiei, a marjat pentru Electra, proiect eşuat. Evident că viziunea lui Videanu legată de energie, a fost în opinia lui Stolojan, mai bună decât a lui Ponta şi Niţă, care conduc acum destinele energetice ale ţării. “Atunci când domnul Videanu era ministru al Economiei a încercat să facă o restructurare, să facă un complex în care să includă şi energie din şi resurse hidro, ca să nu avem o serie de situaţii tensionate în sistem aşa cum avem astăzi”, a conchis Stolojan.

Theodor Stolojan, conduce lista de candidaţi la europarlamentare a PDL, având locul de europarlamentar asigurat pentru scutinul din mai, poziţia I fiind eligibilă. Cu toate acestea, Stolojan nu ia în derâdere campania la europarlamentare, fiind deja în campanie prin ţară, cu conducerea PDL. Mitingul de vineri face parte din strtegia de campanie pentru europarlamentare a PDL.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here