Stoican speră ca Pandurii să arate diferit în play-out

367

După primele trei meciuri din 2017 Pandurii a acumulat un singur punct în clasament, iar exprimarea echipei lasă de dorit. Gorjenii îşi propun să prindă cel puţin locul 12, care duce la baraj, dar pentru asta echipa lui Flavius Stoican trebuie să adune şi victorii. După înfrângerea în faţa Concordiei, antrenorul gorjenilor a admis totuşi că există semnale pozitive, dar problemele la “ultima pasă” şi la finalizare încă nu au fost rezolvate. “Gândul meu este acum ce vom face la Botoşani, dar vreau să le ridic moralul acestor băieţi, pentru că încearcă, se zbat, cu siguranţă o să vină şi reuşitele. Mi-aş dori să câştig ambele meciuri care au mai rămas, dar la fel de adevărat este că întâlnim două echipe care sunt angrenate pentru lupta în play-off. M-a nemulţumit faptul că nu luăm deciziile corecte când suntem în preajma careului. M-a nemulţumit şi faptul că facem greşeli, la prima vedere par mărunte, dar se amplifică şi se întâmplă să le dăm lor cadouri. Chiajna a dat gol după un atac poziţional al nostru, după o eroare”. Sosit în această iarnă de la Craiova, mijlocaşul Olivian Surugiu s-a arătat foarte mâhnit după meciul de la Severin. “Suntem foarte dezamăgiţi pentru această înfrângere. Cred că meritam să obţinem cel puţin un punct, dar ăsta e fotbalul. E păcat că nu am putut să fructificăm una dintre ocaziile pe care le-am avut şi deznodământul partidei l-aţi văzut. Nu ştiu ce să mai zic, se pare că nici Dumnezeu nu este de partea noastră. Mai sunt multe meciuri până la final, şi sperăm să ne redresăm”, a spus Surgiu.

Îşi pune baza şi-n alţii
Antrenorul Flavius Stoican încă aşteaptă debutul fraţilor Da Silva, dar şi al atacantului Paul Batin. Stoican speră să îi aibă pe brazilieni în lot când încep meciurile din play-out, şi spune că vârful revenit la Tg-Jiu era în urmă cu pregătirea fizică. “Sunt 3 jucători importanţi. Paul Batin acum a venit şi are nevoie de cel puţin o săptămână să-l aducem la un nivel fizic aproape de prima ligă. Mi-aş fi dorit ca Elton şi Erico să fie alături de noi, pentru că sunt doi jucători care ne ajutau cu siguranţă. La Liga 1 îţi trebuie astfel de jucători, pentru că sunt doi fotbalişti care au agresivitate, exact cum se cere în acest moment în fotbalul modern. Clar o să fie un plus pentru noi dacă o să reuşim să-i avem apţi”. Stoican nu a vrut să comenteze prea mult debutul lui Jeffrey Ket, însă a spus că şi olandezul va fi un fotbalist de bază. “Ket a avut momente foarte bune, situaţii în care a şi tras la poartă. E un jucător pe care eu mă bazez, este încă prematur să fiu dezamăgit sau bucuros. Ştiu că poate mai mult, dar e un debut, iar în acest jucător îmi pun mari speranţe”.

Lipsa spectatorilor – “boală naţională”
Stadionul “pustiu” de la Severin le dă de gândit Pandurilor. Deşi foarte puţină lume îşi face “curaj” să asiste la meciurile gorjenilor de la Mehedinţi, reprezentanţii echipei de fotbal spun că acest lucru nu este valabil doar aici. Oamenii vin în număr tot mai mic pe arenele de fotbal, iar asta reflectă situaţia deplorabilă în care a ajuns “sportul rege” în România. “Este un lucru care ne dă de gândit nouă, celor care suntem implicaţi în fenomen. Trebuie să facem ceva ca oamenii să vină la stadion, nu numai noi, ci şi oamenii care conduc România. Până la urmă sportul trebuie ajutat. Este un fenomen care face cinste şi guvernanţilor atunci când suntem în străinătate. Datorită sportului, România este o ţară de care se aude şi peste hotare”, a spus Flavius Stoican. “Îmi pare rău că sunt aşa puţin mediatizate meciurile Pandurilor. Fotbalul în România este în moarte clinică. Sperăm ca pe viitor să se facă ceva, acolo sus, şi fotbalul să revină la ce a fost odată”, a comentat şi Olivian Surugiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here