Stocul de vaccin antirabic al SJU a fost refăcut

125

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a primit 200 de doze de vaccin antirabic. Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, stocul este asigurat, pentru următoarea perioadă.

Timp de câteva zile, vaccinul antirabic a lipsit din farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Conducerea unităţii făcuse deja comanda, astfel că nu au fost probleme, dozele intrând în farmacia spitalului încă de marţi. „Aşa cum ne aşteptam, dozele de vaccin au intrat în farmacia spitalului încă de marţi. Am primit 200 de doze. Deocamdată suntem asiguraţi pentru următoarea perioadă”, a confirmat Narcis Mărgineanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Potrivit statisticilor, în primele şase luni ale acestui an, 664 de persoane din judeţul nostru au fost muşcate de animale. În cele mai multe cazuri este vorba despre muşcături de câine sau pisică.

Aproape 800 de cazuri, anul trecut
Pe parcursul anului trecut, 798 de gorjeni au cerut ajutorul medicilor după ce au fost muşcaţi de animale. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre muşcături de câine, dar au fost şi persoane muşcate de pisici, şobolani, vulpi, porci, ponei, veveriţe. „Anul trecut au fost 798 de cazuri. Dintre acestea, 697 au fost muşcaţi de câini, 49 de pisici, patru de şobolani, nouă de vulpi, unul de porc, unul de ponei, unul de veveriţă”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here