,,Știm să circulăm corect?”

1567

Pornind de la această întrebare peste 200 de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit Nr 1 Târgu-Jiu, alături de cadre didactice și părinți, au participat la o întâlnire cu reprezentanții IPJ Gorj, unde au dobândit cunoștințe de conștientizare a consecințelor ce derivă din nerespectarea regulilor de circulație.
Astfel, în cadrul proiectului educațional, ,,Știm să circulăm corect?”, coordonatori: prof. Burci Claudia Elena, prof. Conteș Oana Anisia, prof. Zorzon Irina Gheorghița și prof. Sichitiu Cecilia, in parteneriat cu IPJ Gorj- Biroul la Analiza și Prevenire la Criminalității- Ramona Gherasie și Ionela Groasnicu, preșcolarii au descoperit cum să se comporte corect pe stradă. Reprezentanții IPJ Gorj, Ramona Gherasie și Ionela Groasnicu, le-au prezentat copiilor o serie de filme educative din care aceștia au învățat cum să-și aleagă corect locul de joacă, cum să traverseze corespunzător strada, ce sunt regulile de circulație și cum trebuie să le respecte.
Dat fiind faptul că există un număr mare de evenimente rutiere ale căror victime sunt copiii, întâlnirile de acest gen, în vederea descifrării ABC- ului circulației și perfecționarea unor deprinderi de comportare civilizată pe stradă a preșcolarilor, se vor mai desfășura și pe viitor.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here