Ştiinţa trebuie să profite de slăbiciunile arădenilor

1179

Universitatea Craiova joacă în această seară la Arad împotriva formaţiei UTA. Jocul a fost mutat la ora 19.00, iar antrenorul juveţilor, Corneliu Papură, consideră că partida va fi una extrem de disputată. Din păcate, gazonul de pe Stadionul ,,Francisc Neuman” nu se va ridica la înălţimea confruntării, fiind descris ca ,,moale şi îmbibat cu apă”.„Ne aşteaptă un meci dificil, în faţa unei echipe care se organizează foarte bine, care a avut rezultate bune, o echipă incomodă. Dacă vrem să câştigăm trebuie să intrăm concentraţi, fiindcă ne va fi foarte greu. Cei de la UTA au câştigat la CFR, la Dinamo, la Botoşani, iar FCSB nu şi-a creat nicio ocazie timp de 60 de minute. Ne temem de orice echipă, în sensul că trebuie să o respectăm, dar la fiecare meci vrem cele trei puncte”, a declarat tehnicianul Universităţii. Ambele tabere au jucători indisponibili, dar UTA pare mai dezavantajată pentru acest meci. Neluț Roșu, Ioan Hora și Vlad Morar sunt toţi suspendaţi după duelul cu FCSB. În schimb, craiovenii nu se vor putea baza pe Ovidiu Bic, dar şi pe fotbaliştii care acuză accidentări mai vechi. ,,Koljic, Ivanov şi Bic sunt în continuare indisponibili, încercăm să găsim soluţii pentru înlocuirea lor. Nu există meci mai puţin important, dacă vrem mai mult faţă de ce s-a realizat anul trecut nu trebuie să ne gândim că există unele meciuri importante şi altele mai puţin importante. Trebuie să ne adaptăm programului şi să încercăm să câştigăm. Sperăm să jucăm mai bine decât am făcut-o cu Mediaşul, pentru că eu cred că putem mai mult. Trebuie să fim mai concentraţi pe atac şi defensiv să nu mai dăm şanse adversarului să-şi creeze multe ocazii. Nu-mi fac calcule decât pentru acest meci, nu mă gândesc la câte puncte vom lua până la finalul anului, mă gândesc numai cum să luăm cele trei puncte cu Aradul” a mai spus Papură.

Screciu vrea să rămână titular
Revenit la Craiova, mijlocaşul Vladimir Screciu a recunoscut că este departe de forma care l-a recomandat pentru un transfer la Genk. Screciu a jucat din primul minut în partida cu Mediaş şi speră să reprezinte o soluţie şi în confruntarea cu bănăţenii. Fotbalistul de 20 ani a declarat că poate acoperi orice poziţie defensivă. ,,Nu am mai fost titular de doi ani de zile, trebuie să prind încredere în mine şi să-mi fac jocul şi mai bun. Meciul cu Mediaş a fost primul în care am jucat din primul minut de când am plecat din România. M-am sufocat puţin. Mă întreabă multă lume care este postul potrivit, dar m-am antrenat pe toate posturile din apărare, dar şi în faţa defensivei. Nu este un challenge să joc la închidere, am mai făcut-o. Mi-am pierdut ritmul, nejucând în aceşti doi ani, dacă voi munci mult ca să revin, să fiu în formă” a spus Screciu.
Fostul internaţional de tineret crede că Universitatea se va impune la Arad dacă va da dovadă de determinare. „Ne aşteaptă un meci greu, aţi văzut că Aradul este o echipă dificilă, se apără foarte bine, se deschid foarte greu, merită să fie acolo sus în clasament, dar depinde şi de noi cum ne facem jocul. Suntem pregătiţi, sperăm că vom lua toate cele trei puncte. Le lipsesc trei jucători, dar ne lipsesc şi nouă, nu cred că totuşi o echipă stă în trei jucători”. Craiova are 28 de puncte înainte de această confruntare, iar UTA a acumulat 17, după 12 jocuri.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here