Ştiinţa merge mai departe în Cupă

860

Universitatea Craiova s-a calificat în optimile Cupei României după succesul cu CSM Reşiţa. Deşi echipa din Banat a fost considerată gazdă, meciul s-a jucat pe Staionul ,,Ion Oblemenco” din Bănie. Victor Piţurcă a trimis pe teren o formulă experimentală. Măţel a debutat pentru alb-albaştri, în timp ce Bancu, Koljic şi Ioniţă au revenit după accidentări. Atacantul bosniac a fost susţinut în ofensivă de tinerii Baiaram şi Niţu, ultimul reuşind să încrie şi unicul gol al partidei. Puştiul Craiovei a punctat în minutul 31, după o lovitură de colţ executată de Alex Cicâldău.
Cea mai mare ocazie a reşiţenilor a venit înainte de pauză, când şutul lui Danci a fost scos peste transversală de Laurențiu Popescu (`44). ,,Juveţii” puteau să se desprindă în repriza secundă, dar Zimmermann a făcut adevărate minuni în faţa lui Koljic şi Mihăilă, iar Niţu a lovit bara. Calificarea în optimi a fost umbrită de accidentarea lui Cosic, în minutul 70. La ,,rossoneri”, gorjeanul Dragoş Săulescu a fost integralist.

Piţurcă pune preţ doar pe campionat
Antrenorul Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a fost satisfăcut de succesul obţinut, miercuri seară, dar a declarat că nu s-ar mulţumi dacă ar triumfa în Cupa României şi ar obţine doar locul doi în campionat. Tehnicianul ,,juveţilor” a mai spus că suprafaţa de joc trebuie schimbată urgent, iar accidentarea lui Cosic este o nouă dovadă în acest sens.
,,Nu aș fi mulțumit pentru că pe mine, v-am mai spus, nu mă interesează în mod special Cupa. Mă interesează campionatul, Cupa au câștigat-o băieții acum doi ani. Eu îmi doresc campionatul.
Am trăit cu emoții până la sfârșit, însă nu mai contează. E important că am câștigat. Băieții au alergat, pe un gazon extrem de greu, o orezărie adevărată. A mai făcut o victimă, pe Cosic. Vreau spectacol, vreau goluri mai multe, asta le-am spus băieților. Din păcate, nu am reușit. Avem nevoie de o circulație mai bună, dar pe acest teren este foarte greu”, a declarat Piţurcă.
Managerul general al oltenilor i-a lăudat pe Nicușor Bancu şi Elvir Koljic, ultimul revenit după o lungă perioadă de inactivitate.
,,Bancu a făcut doar două zile antrenament cu noi și a jucat foarte bine. Abia aștept să văd cât a alergat. Aș fi vrut să-l schimb în minutul 50-60, dar nu am mai putut pentru că-mi muriseră puștii. E ok Koljic. Să joci de maniera asta după 7 luni, m-a impresionat.
Am vrut să-l schimb, să-i dau minute și lui Fortes, dar s-a accidentat Cosic”, a precizat Piţurcă.
,,Le-am spus băieţilor de la începutul jocului să prestăm un joc bun, să nu ne facem de râs cu o echipă de Liga I, o echipă foarte bună. Sper că ne-am ridicat în anumite momente ale jocului la nivelul lor şi nu ne-am făcut de râs”, a afirmat antrenorul oaspeţilor, Leontin Doană.

Universitatea Craiova – CSM Reşiţa: 1-0 (1-0)

Craiova: L.Popescu – Măţel, Tiago, S.Acka, Briceag – Cosic (`70, Mateiu), Cicâldău, Bancu – Bairam (`65, Mihăilă), Koljic, Niţu (`59, Al. Ioniță). Antrenor: Victor Piţurcă.
Reşiţa: Zimmermann – L.Acka, Ehmann, Vasiu (`66, Vlădia), Banac – Săulescu, Danci, Cristea (`55, Poiană), Vădrariu – Dat (`57, Cioablă) – Ene. Antrenor: Leontin Doană.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here