Stejari, patria hoților! Primarul Păiuși, supărat pe polițiștii care nu protejează gospodăriile localnicilor

583

Comuna Stejari a ajuns un fel de sat fără câini, susține primarul Robert Păiuși, extrem de revoltat că în localitate se fură ca-n codru, în timp ce polițiștii dorm în bocanci. Edilul susține că, în ultimele luni, a crescut îngrijorător de mult numărul furturilor din locuințe, dar și de pe domeniul public, asta deși în localitate sunt trei polițiști, care au rolul de a proteja, mai ales, cetățenii de infractori. De altfel, spune primarul, unui păgubit i s-a furat chiar poarta de inox a locuinței sale, unui investitor local i s-a furat gardul din fier și plasă, asta în timp ce dosarele întocmite de polițiștii din Stejari, sunt, și, în prezent, cu autori necunoscuți.

Având 2700 de locuitori, comuna Stejari a devenit, în ultimele luni, ținta hoților, tot mai mulți proprietari fiind păgubiți chiar și ziua în amiaza mare. O declară chiar primarul localității, Robert Păiuși, supărat că numărul infracțiunilor crește, în timp ce infractorii sunt în continuare în libertate. Edilul a exemplificat și câteva dintre ultimele fapte ale hoților rămași liberi care au dat lovituri după lovituri, în dauna cetățenilor comunei. În primăvară, s-a furat chiar gardul fratelui artistului Valentin Sanfira, dar polițiștii nici în prezent nu au găsit autorii faptei, iar proprietarul a rămas doar cu paguba.
“Este șocant că pe unde mă duc în Stejari localnicii mă abordează și se plâng că sunt victimele hoților care îi păgubesc, în timp ce polițiștii mimează că îi prind. În primăvară, s-a furat gardul de fier și plasă unui investitor local, gard de 40 de metri lungime, apoi hoții au ajuns să fure balustrada de țeavă de la podețul din cătunul Judele, faptă petrecută cu două luni în urmă, dar și, în prezent, tot cu autori necunoscuți. Cu două săptămâni în urmă s-a furat și poarta de inox, în valoare de 2000 euro, de la o proprietate din Popești, asta după ce proprietarilor li s-a furat și scule și unelte din locuință în valoare de peste 3000 euro. Nu înțeleg pe cine păzesc polițiștii comunei, deoarece hoții sunt în libertate”, spune, supărat, edilul comunei Stejari, Robert Păiuși.

Reclamații în continuare
Primarul susține că dacă lucrurile nu se vor rezolva se vede nevoit să reclame cele petrecute în Stejari chiar la vârful Inspectoratului Județean de Poliție Gorj ori la MAI, păgubiții fiind mai mult decât revoltați și supărați că nu mai au siguranță nici măcar pe proprietățile lor.
Potrivit IPJ Gorj, însă, în comuna Stejari, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 4 cazuri de furt din gospodării, cazurile fiind în cercetare, pentru una dintre fapte fiind reținute deja câteva persoane. În acest caz, ancheta este în derulare și cercetările continuă și în celelalte dosare de furt. Reprezentanții IPJ Gorj susțin, în schimb, că, colegii lor din Stejari își fac datoria, fiind tot timpul la dispoziția cetățenilor din localitate.
De altfel, comuna este tranzitată, periodic, și de jandarmi care au însă în vizor, în special, hoții de gazolină și furturile din păduri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here