Steaua peste tot, nici urmă de Viitorul…

973

Viitorul Târgu Jiu a suferit în primul joc de pe teren propriu. Dacă în runda inaugurală a noului sezon, băieții lui Cristian Lupuţ au arătat şi fotbal, gorjenii au rămas repetenți la acest capitol în partida cu Steaua Bucureşti. Practic, nimic nu a mers pentru gazde, care nu au avut zvâc, inspirație sau determinare. Deşi nu a practicat un joc spectaculos, Steaua s-a impus fără să forțeze la Târgu-Jiu, graţie unei duble semnate de Florin Răsdan (`23, `65). Din păcate pentru amfitrioni, tot militarii au dominat partida şi după ce s-au distanţat pe tabelă, iar scorul putea fi şi mai mare, dacă Moga nu respingea în transversală şutul lui Neacşu (`85). Același Alex Gîrbiţă, care ar trebui să fie nemulțumit că nu e titular, a încercat să mai ofere ceva jocului ,,ponosit” practicat de Viitorul. A obţinut doar un galben pentru o ,,simulare” inexistentă în careu şi a bifat şi un şut periculos cu pământul în minutul 89. Prea puţin pentru a mai salva ceva. Gorjenii au un singur punct după două runde şi pare că așteaptă cu disperare întăriri.

VIITORUL TÂRGU JIU – STEAUA 0-2 (0-1)
Viitorul: Moga – Buleică (cpt.)(Ciul 73’), Core, Al. Băican, Godja – Al. Dulca (Gîrbiță 61’), Vulpe (Buțurcă 90+1’), Țegle, Mitrică – Dodoi (Vl. Rusu 46’), Cip. Rus (Brînzan 73’) Rezerve neutilizate: Krupenschi – Copaci, Chelariu, Ruican. Antrenor: Cristian Lupuț.
Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan (cpt.)(Rob. Neacșu 80’), Măd. Mihăescu (Băjenaru 80’), Șt. Pacionel (Val. Bărbulescu 46’), Em. Pacionel (Al. Zaharia 70’) – Huiban (Buhăescu 63’), Chipirliu. Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bactăr, Călințaru, Zătreanu. Antrenor: Daniel Oprița.
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu și Călin Cimponeriu (ambii din Lugoj); Rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Romeo Malac (Timişoara).

Lupuț: Am suferit la capitolul omogenitate
Lotul Viitorului este departe de a fi complet și asta s-a văzut din plin în partida de marți. Antrenorul Cristian Lupuț a declarat că unii jucători au probleme fizice, iar alții au nevoie de timp până se vor integra. ,,Nu e ușor, pentru că ne-au plecat foarte mulți jucători de valoare. E foarte greu să formezi o echipă, dar nu cedăm, mergem mai departe. Am mai completat lotul cu trei jucători și sper să reușim să-i aducem la un nivel fizic bun în cel mai scurt timp pentru că s-a văzut, și astăzi, că unii jucători au probleme, au venit după cantonament, dar eu sunt convins că vom avea o exprimare mult mai bună. Am suferit la capitolul omogenitate, am suferit după ce am luat gol.
Trebuie să muncim mai mult și eu spun că rezultatele vor veni. Acest oraș și acest stadion merită mult mai mult și sperăm să găzduiască și meciuri de Liga 1. Obiectivul nostru rămâne play-off-ul”, a precizat Cristian Lupuț.În schimb, antrenorul oaspeților, Daniel Oprița, a declarat că jucătorii săi i-au oferit un cadou frumos de ziua lui. Principalul bucureștenilor a apreciat și calitatea lotului pe care îl are. Steaua are un bilanț perfect după primele două runde.,,Au făcut un meci foarte bun, au fost extraordinari, au jucat aproape perfect. Scorul putea fi mult mai mare, dar sunt mulţumit. Aşa îi vreau la fiecare meci, am arătat ca o echipă matură. Sper să rămânem cu picioarele pe pământ şi să o ţinem tot aşa. Aş vrea să vorbesc după ce se termină campionatul regulat despre acest lot. Eu îmi cunosc foarte bine jucătorii şi lotul. Cine a spus că nu avem un lot valoros… mă uit pe bancă şi am soluţii. O să schimb şi sâmbătă, le-am spus că îmi dau dureri de cap, în sensul pozitiv. Sunt jucători importanţi care n-au prins lotul, e meritul lor”, a spus Oprița. Viitorul a rămas cu un punct după meciurile cu Brașov și Steaua și se va deplasa, în runda viitoare, pe terenul Astrei Giurgiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here