Staţiunea montană Rânca, pregătită pentru turiştii de week-end

267

Primul week-end de toamnă se anunţă a fi unul cu temperaturi caniculare, astfel că, cel mai probabil, mulţi oameni se vor orienta către staţiunile montane. Proprietarii spaţiilor de cazare din Rânca sunt pregătiţi să-şi întâmpine turiştii.

După ce în ultimul week-end al verii, staţiunea Rânca a fost în centrul atenţiei, fiind gazda mai multor evenimente organizate în cadrul Zilelor Turismului Gorjean, urmează un sfârşit de săptămână liniştit şi relaxant în această staţiune. Meteorologii au veşti bune pentru primul week-end al lunii septembrie, astfel că proprietarii cabanelor şi pensiunilor din Rânca sunt pregătiţi pentru un nou val de turişti. Drumul de acces în staţiune este bun. De altfel, Transalpina atrage turiştii ca un magnet, mai ales după ce a fost deschisă oficial, în data de 15 august.

Atracţii pentru turişti
Cei care aleg să îşi petreacă timpul liber la Rânca au posibilitatea de a face drumeţii, sau de a se relaxa la terasele şi restaurantele care funcţionează, în această perioadă. Pentru cei tineri, în centrul staţiunii funcţionează o instalaţie de tubing, care este atracţia celor mici, în special, însă şi adulţii se pot bucura de acest sport. Amatorii de suveniruri au la dispoziţie mai multe spaţii, de unde îşi pot achiziţiona diferite obiecte. De asemenea, comercianţii de produse naturale, specifice zonei, au şi ei oferte bune, turiştii putând cumpăra siropuri de fructe de pădure, dulceaţă, gem, sau diverse produse lactate. În această perioadă, peisajele montane sunt de o frumuseţe ce greu poate fi descrisă în cuvinte. Astfel, iubitorii muntelui şi ai naturii au toate motivele să se îndrepte spre Rânca şi Transalpina.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here