Stație de încărcare rapidă a mașinilor electrice, la mall-ul din Târgu-Jiu

716

Enel X România instalează, prin intermediul unui parteneriat cu un investitor imobiliar, 25 de staţii de reîncărcare pentru automobilele electrice în 12 oraşe. Staţiile de reîncărcare rapidă sunt instalate în centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din Bucureşti, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureş, Drobeta-Turnu Severin, Timişoara, Buzău, Galaţi, Brăila, Târgu-Jiu şi Satu Mare.
Acestea acoperă o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta oraşe din sudul, centrul şi vestul ţării.
„Continuăm planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru şoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de acceleraţie spre tranziţia energetică şi spre o economie sustenabilă. În România, avem un plan ambiţios anul acesta pentru extinderea lanţului de staţii de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil. Suntem deja prezenţi de la est la vest şi ne-am propus să conectăm şi partea nordică a ţării de cea sudică. Acum, prin reţeaua creată de Enel X în România, orice şofer poate traversa ţara de la Timişoara la Constanţa la volanul unui vehicul electric, fără emoţii”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.
Municipiul Târgu Jiu va beneficia de alte patru stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice, primăria beneficiind de un program cu finanțare nerambursabilă pentru construirea acestor stații pentru încărcarea vehiculelor electrice și hibride.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here