Statele Unite AVERTIZEAZĂ că nu vor accepta prezenţa militarilor ruşi în Ucraina

200

Statele Unite nu vor accepta prezenţa trupelor ruse în regiuni din estul Ucrainei, avertizează Preşedinţia americană, citată de AFP.

„Urmărim situaţia cu atenţie. Nu vom accepta utilizarea forţelor militare ruse în estul Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Rusia a mobilizat trupe suplimentare la frontiera cu Ucraina, acuză un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei Barack Obama, după informaţii identice anunţate de Alianţa Nord-Atlantică

„Echipamentele militare şi trupele concentrate în apropierea frontierei cu Ucraina au rolul de a-i susţine activ pe combatanţii separatişti proruşi din estul Ucrainei”, afirmă oficialul de la Washington, care a preferat să păstreze anonimatul.

Potrivit Alianţei Nord-Atlantice, NATO a trimis mii de militari suplimentari la frontiera cu Ucraina. „Observăm o nouă suplimentare a efectivelor militare ruse la frontierele Ucrainei. Cel puţin câteva mii de militari ruşi au fost mobilizaţi”, a declarat joi Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO. „Consider că acesta este un foarte regretabil pas înapoi. Se pare că Rusia menţine deschisă opţiunea unei intervenţii în Ucraina. Comunitatea internaţională va trebui să răspundă în mod ferm dacă Rusia va interveni mai mult în Ucraina”, a avertizat Rasmussen.

În urmă cu câteva săptămâni, Rusia începuse retragerea efectivelor militare staţionate la frontiera cu Ucraina, unde, potrivit estimărilor NATO, erau circa 40.000 de militari ruşi. Confruntările militare între insurgenţi proruşi şi serviciile de securitate ucrainene continuă în estul Ucrainei.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here