Start la modernizarea Sălii Sporturilor

425

Constructorul care se ocupă de modernizarea Sălii Sporturilor din municipiul Târgu-Jiu se află, de ieri, la datorie pentru organizarea şantierului, astfel încât lucrările să fie demarate.

Autorităţile târgujiene au precizat că investiţia ar putea fi finalizată până la 31 decembrie a.c.. “La Sala Sporturilor a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de către Compania Naţională de Investiţii. Săptămâna trecută a fost predat amplasamentul, iar de astăzi (n.r. ieri) constructorul este la lucru. Termenul de execuţie conform contractului cu CNI este de 10 luni, însă în urma discuţiilor purtate la sediul CNI se doreşte ca până la finalul anului să se definitiveze investiţia”, a declarat Raul Chiriac, şef Serviciu Investiţii în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
sala sporturilor lucrari (5)În ceea ce priveşte lucrările de extindere şi modernizare a Stadionului Municipal, lucrările sunt în grafic. Întreaga structură a investiţiei va fi gata până la sfârşitul lui 2016, urmând ca inaugurarea noului stadion să fie făcută în primăvara anului viitor. “La stadion lucrările sunt în grafic şi se lucrează conform datelor stabilite la CNI. Conform contractului de execuţie încheiat între investitor, respectiv CNI, şi constructor, finalizarea acestuia va avea loc în aprilie anul viitor, dar, conform estimărilor şi discuţiilor purtate cu constructorul, până la sfârşitul anului curent la nivel de structură va fi finalizat, urmând ca în primăvara anului viitor să fie definitivate finisajele, dotările şi celelalte elemente pentru ca obiectivul să fie pus în funcţiune”, a declarat Raul Chiriac, șef Serviciu Investiții în cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu.

sala sporturilor lucrari (9)În luna ianuarie a acestui an, Primăria Târgu-Jiu a predat amplasamentele Sălii Sporturilor şi Stadionului Municipal, pe perioada realizării lucrărilor de modernizare, către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii. Stadionul va avea două tribune principale cu o capacitate totală de 12.386 de locuri, toate acoperite, renunţându-se la cele două peluze actuale. Prin reconfigurarea stadionului se va mări şi pista de atletism, ea putând fi ulterior omologată pentru competiţii de nivel naţional. Stadionul va fi prevăzut cu toate instalaţiile, inclusiv una de nocturnă. La Sala Sporturilor, va fi extinsă zona principală a tribunelor, se va realiza o nouă structură cu 1.230 de locuri, faţă de cele 770 existente. De asemenea, se va renunţa la spaţiile prezente de intrare care se vor reconfigura. Pe partea opusă se va asigura o zonă de acces pentru VIP şi persoanele cu handicap locomotor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here