Start la depunerea declaraţiilor pentru cota de lapte

278

Centrul județean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii, deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând cu data de 1 aprilie 2015, trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2014/2015.

Anul de cotă 2014/2015 se încheie la 31 martie 2015, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la Centrul Judeţean APIA Gorj până la data de 14 mai 2015, inclusiv. Declaraţiile trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către operatorii care achiziţionează lapte de la producători. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului.
În funcţie de cantitatea de cotă de vânzări directe deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme). Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

Peste patru mii de cereri pentru Gorj
“În sistemul de administrare al cotei de lapte în anul 2014, pentru judeţul Gorj, au fost gestionate un număr total de 4.140 de cereri din care: 254 de cereri de acordare cotă de lapte din rezerva națională, 90 de cereri de transferuri permanente, două cereri de schimbare cumpărător, patru cereri de conversii permanente, 79 de cereri de cedare a dreptului de cotă, 3.356 de cereri cu declarațiile anuale de vânzări directe. Cei trei agenţi economici, S.C. Arte Import Export SA, S.C. Sekam Prod SRL şi S.C. Paty Victory SRL, în calitate de cumpărători de lapte, trebuie să depună la centrul regional APIA, declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2014/2015, termenul limită fiind tot 14 mai 2015”, a declarat Constantin Negrea, directorul executiv al APIA Gorj.
Declaraţiile fermierilor pentru anii de cota 2012/2013, 2013/2014 şi respectiv 2014/2015 vor sta la baza emiterii adeverințelor de cota de lapte, în sistemul administrativ, în funcţie de data de referinţă a exploatațiilor agricole înscrise în RNE şi vor însoți cererile unice de plată, începând cu anul 2015, pentru schemele de plată – ajutoare naţionale tranzitorii la specia bovine (ANTB).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here