Start la depunerea cererilor pentru ajutoarele de încălzire

267

Începând de luni, 19 octombrie, la cluburile vârstnicilor din municipiul Târgu-Jiu, târgujienii care fac parte din categoriile vulnerabile pot depune cereri în vederea acordării subvenţiei la încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2015-martie 2016.

Pentru încălzirea locuinţei cu lemne, energie electrică și gaze naturale pot beneficia de sprijin bănesc familiile şi persoanele singure care realizează venituri de până la 615 lei pe membru de familie. Potrivit conducerii Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, la nivel de municipiu, cererile pot fi primite începând cu data de 19 octombrie, până atunci fiind în pregătire formularele necesare ce vor fi completate de către solicitanţi.
“Beneficiarii care vor depune cereri până la data de 20 noiembrie îndeplinind condiţiile stabilite de lege, indiferent de sistemul de încălzire, vor beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei începând cu data de 1 noiembrie. Cererile pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale se depun la Cluburile de vârsta a treia din străzile Olteniţei, Mioriţei, Debarcader şi Tudor Vladimirescu, începând cu ora 08.00 de luni până vineri, iar sâmbăta pot fi primite cereri între orele 09.00 şi 13.00 doar la cluburile din străzile Mioriţei şi Olteniţei. În ceea ce priveşte cererile pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi, adică lemne, acestea se depun la Clubul vârstei a treia din strada Olteniţei. Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţelor cu energie electrică se depun la sediul DPPS din Bulevardul Constantin Brâncuşi”, a declarat Elena Creţan, directorul executiv al DPPS Târgu-Jiu.

Anchete sociale în termen de 15 zile
Echipe de control ale Direcţiei Publice de Protecţie Socială vor efectua anchete sociale pentru toţi solicitanţii care depun cereri pentru încălzirea cu energie electrică. Termenul de realizare al anchetelor este de 15 zile de la data înregistrării cererilor.
Ajutoarele se acordă ca şi în anii precedenţi, pe baza cererii întocmite de titular însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale.

Alocaţia de 42 de lei, încă valabilă la calcul
Deşi alocaţia de stat pentru copii s-a mărit în urmă cu câteva luni de la 42 la 80 de lei, la calcularea veniturilor unei familii cu copii minori în întreţinere pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, se va lua în calcul, valoarea veche a alocaţiei, adică 42 de lei.
“Potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 25 din 30 iunie 2015 pentru completarea art. 8 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, pentru familiile care au în întreţinere copii, la stabilirea venitului net lunar al familiei, se ia în calcul cuantumul alocaţiei de stat pentru copii stabilit înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 125/2015 privind aprobarea OUG nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, respectiv 42 lei”, a precizat şefa DPPS Târgu-Jiu, Elena Creţan.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here