Start la „Atelierele Brâncuşi 2016”

202
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nici nu s-au stins bine ecourile festivităţii de deschidere a celei mai noi ediţii a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Atelierele Brâncuşi 2016” că artiştii plastici invitaţi s-au şi pus pe treabă. Pe amplasamentul situat pe Digul Jiului în spatele Muzeului de Artă din Tg Jiu, sculptorii au început să dea forme numai de ei ştiute bucăţilor de andezit aduse pentru această ediţie tăiate în forme regulate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru că niciunul dintre invitaţi nu a putut veni „cu ideile de acasă” cu toţii au fost nevoiţi să-şi calibreze formatul lucrării la structura bucăţii de andezit ce le-a revenit. Organizându-şi treaba în perioadele zilei acum când trebuie luată în calcul şi canicula ce a fost prognozată artiştii măsoară, taie şi cioplesc piatra fiecare după propria imaginaţie.  Nu este nici un motiv de tânjeală, pentru că pe 31 august

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

când este programată, vernisarea lucrărilor mai sunt o mulţime de treburi de făcut, aici fiind incluse şi activităţile organizatorii specifice manifestărilor de acest gen.
Vom mai trece şi noi prin tabără pe durata desfăşurării manifestării pentru a relata despre evoluţia sculptorilor invitaţi reamintind că această ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Atelierele

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brâncuşi 2016”, desfăşurat la Tg Jiu participă 6 artişti plastici: Antonis Myrodias (Grecia), Chiu Tai Yang (Taiwan), Katt Latika (India), Nicolae Fleissing (Franţa) şi, nu în ultimul rând, Panaite Chifu şi Vlad Ciobanul (România) ultimul fiind desemnat curatorul (directorul artistic) al simpozionului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here