Start în play-off!

355

Echipa de baschet a Energiei începe asaltul spre semifinalele Campionatului Național, seria meciurilor cu BCM U Pitești punând-o în fața celei mai mari performanțe în campionat după ce anul trecut gorjenii se impuneau în cupă, iar peste doar două săptămâni vor lua startul în Final Four-ul EuroChallenge.

Energia a terminat sezonul regulat pe locul 4, cea mai bună poziție ocupată de la promovarea echipei în primul eșalon, iar această poziție le asigură un statut privilegiat, acela de a începe seria jocurilor cu două partide pe teren propriu, precum și posibilitatea de a închide disputa cu un meci decisiv în fața propriilor suporteri, un avantaj extrem de important, mai ales că Energia a reușit ca în retur să se impună în toate partidele jucate la Târgu Jiu, doar o singură înfrângere fiind consemnată, în EuroChallenge, cu Brindisi, însă și aceasta a venit atunci când calificarea era arvunită.

Mizează pe avantajul terenului
În sezonul regulat, Energia a reușit să se impună clar la Pitești și a câștigat și meciul de la Târgu Jiu, așa că, la prima vedere, duelul ar fi disproporționat, însă Antonis Constantinides știe că nu este deloc așa: „Seria împotriva celor de la Piteşti va fi una foarte dificilă şi pentru noi şi pentru ei, este o echipă foarte bună, mai mult ofensivă, cu un balans foarte bun pe toate poziţiile şi la point guard şi la jucătorii de perimetru, dar în special poziţia 5. Toată lumea îşi cunoaşte foarte bine rolul în echipă şi vom face o greşeală foarte mare dacă vom considera că i-am bătut de două ori în sezonul regulat şi vom avea o muncă mult mai uşoară în această serie. Trebuie să încercăm foarte mult şi în special să ne protejăm avantajul terenului propriu şi dacă vrem să ne calificăm în semifinale, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să câştigăm cele două meciuri pe care le avem acasă vineri şi sâmbătă”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Determinare maximă
În jocul echipei gorjene s-a observat o diferență în modul de abordare a meciurilor considerate facile și cele cu o miză deosebită, acolo unde elevii lui Constantinides au fost mult mai concentrați. Tehnicianul cipriot al Energiei spune că vede o astfel de determinare la jucătorii săi și înaintea seriei cu BCM U Pitești: „Sunt foarte optimist pentru că mi-am văzut jucătorii în primele două antrenamente că sunt foarte concentraţi şi au şi pasiune şi sunt sigur că vor da totul pe teren şi vineri şi sâmbătă pentru a câştiga aceste două meciuri”, a declarat Constantinides. Antrenorul echipei gorjene mărturisește că și de această dată așteaptă un sprijin important și din tribune: „Sunt sigur că fanii noştri vor umple încă o dată sala, avem nevoie de ei 100% pentru că în meciurile dificile ne-au dat energia de care aveam nevoie în momentele în care nu jucam atât de bine”, a mai spus Constantinides.

Nimic nu se va încheia după aceste meciuri
Cel mai fericit scenariu luat în calcul de gorjeni este acela în care Energia se va impune în primele două partide de pe teren propriu, însă pentru a ajunge în semifinale este nevoie și de o a treia victorie, așa că antrenorul Constantinides ține să atenționeze că jucătorii trebuie să fie pregătiți pentru o luptă puternică și chiar și de anduranță: „Seria va fi lungă şi nimic nu se va încheia în primele două meciuri, chiar dacă vom câştiga, chiar dacă vom pierde unul, orice se va putea întâmpla. Piteştiul este o echipă bună, este ultima lor şansă să realizeze ceva în acest sezon după ce au pierdut acest sezon, suntem o echipă mai bună decât ei, totul va depinde de noi”, a mai spus Constantinides. Acesta spune că, indiferent cum, echipa gorjeană trebuie să ajungă între cele mai bune patru din campionat, acolo unde îi este locul: „Prioritar pentru mine este ca echipa să treacă în semifinale indiferent că vom câştiga 3-0, 3-1, 3-2, este aceeaşi situaţie, este prioritar să ajungem în Final-Four-ul campionatului pentru că merităm acest lucru. Primul meci este întotdeauna cel mai important într-o serie în care joci primele două meciuri acasă, nu vrem să nu pierdem niciunul din primele două meciuri”, a conchis antrenorul cipriot.
Seria meciurilor cu BCM U Pitești începe, vineri seara, la Târgu Jiu, cu începere la ora 19:00 și va continua, sâmbătă, cu încă o întâlnire în orașul lui Brâncuși, de la aceeași oră, după care confruntarea se va muta la Pitești, pentru meciul trei și patru, dacă va mai fi necesar.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here